Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesi'ni dolaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ni dolaştılar. Parktaki canlı türlerini tek tek inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesi'nin bir marka olduğunu belirtti. 

Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesi'ni dolaştı
03 Mart 2016 - 07:18
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ni dolaştılar. Parktaki canlı türlerini tek tek inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesi’nin bir marka olduğunu belirtti. 
 
YAŞATILMASI GEREKİYOR
Darıca’ya oldukça emeği olan merhum Faruk Yalçın tarafından 1993 yılında hayata geçirilen Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Kuş Cenneti’nde incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, buradaki canlı türleriyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu, Hayvanat Bahçesi’nin kurucusu Faruk Yalçın’ın buraya ömrünü adadığını ve burasının en güzel şekilde yaşatıldığını söyledi.
Hayvanat Bahçesi Müdürü Yücel Yılmaz, Başkan Karaosmanoğlu’na 70 dönümlük alanda kurulu hayvanat bahçesinde 100’e yakın farklı türde 2 binden fazla canlının yaşadığı bilgisini aktardı. Yetkililer, hayvan severlerin desteklerini gördüklerini de ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir olarak Darıca Hayvanat Bahçesi’nin Kocaeli’ndeki çocuklar tarafından görülmesi için imkanlar ölçüsünde yardımcı olduklarını ve her zaman buraya desteklerinin süreceğinin altını çizdi.