Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zeki Gezer Ortaokulu, Darıca'yı Avrupa'ya tanıttı!

Darıca Zeki Gezer Ortaokulu, Avrupa Birliği – Hayat Boyu Öğrenme Programı alt dallarından birisi olan “Comenius İki Taraflı Okul Ortaklıkları” projesi kapsamında yurt dışından gelen eğitimci ve öğrenci misafirlerini ağırladı.

Zeki Gezer Ortaokulu, Darıca'yı Avrupa'ya tanıttı!
12 Ağustos 2015 - 10:26

 

2013 LLP teklif çağrısı döneminde yapılması planlanan “ Christians or Muslim We all Speak European ” (Hıristiyan ya da Müslüman Hepimiz Avrupa Dilini Konuşuruz ) adlı proje çalışmalarını yürüten Zeki Gezer Ortaokulu 29 Kasım ile 9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen hazırlık ziyaretine ev sahipliği yaptı.

 Proje kapsamında Romanya’dan gelen misafirlere, Okul Müdürü Erdoğan Tali, Proje Ekibi Öğretmenleri Cemile Kahvecioğlu, Cüneyt Barış, Ömer Güner, Zafer Akan, Sinem Karaman tarafından yeni okul binası ve derslikler tanıtıldı.

Okul Müdürü Erdoğan Tali,  proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Comenius Programı, ortak Avrupa hedeflerine ulaşabilmek için öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, işbirliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlamaktadır.  Bu kapsamda yabancı konuklarımız, okulumuzu, öğretmenlerimizi, sınıflarımızı tanıma, öğrencilerimizle diyalog kurma imkânı buldular. Ayrıca Darıca ve çevresindeki tarihi turistik yerleri ziyaret edecekler ve özellikle Türk misafirperverliğini de yakından tanımalarını sağlamaya yardımcı olduk” dedi. 

 

2 Ülke 10 öğretmen 42 öğrenci,

Darıca Zeki Gezer Ortaokulu Okulu öğretmenlerinden Cemile Kahvecioğlu’nun ortaklığını üstlendiği ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek uygulamaya geçirilen “Christians or Muslim We all Speak European” isimli projeye, Türkiye’den Darıca Zeki Gezer Ortaokulu ve Romanya’dan Scola Gimnaziala nr:1 Marsani-Craiova-Romania ortaklık yaptı.

İkinci Sınıf Değişimi Darıca’da

Christians or Muslim We all Speak European Projesi’ni Darıca Zeki Gezer  Ortaokulu ile ortaklaşa yürüten Scola Gimnaziala nr:1 Marsani-Craiova-Romania,ikinci sınıf değişimi için Darıca’ya  ziyaret gerçekleştirdi. Kültürel faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Cemile Kahvecioğlu “Bu tür faaliyetler ülkelerin tanışması, kaynaşması ve toplumların dış dünyaya açılması bakımından büyük önem arz etmektedir. Günümüzde, Avrupa Birliği çatısı altında üretilen kültürel programlara yapılan davetleri sürekli olarak takip etmeli, daha fazla proje üretmeli, diğer ülkelerin ürettikleri projelere ortak olmalı, bu kapsamda çalışma içerisinde bulunan kişi veya kişilere destek olmalı ve kültürümüzü tüm dünyaya tanıtmalıyız” dedi.

Ziyaret 11 gün sürdü

Christians or Muslim We all Speak European Proje Ekibi koordinatörlüğünde, Kocaali Darıca Zeki Gezer Ortaokulu Okulu toplantı salonunda Türk okullarını, eğitim sistemlerini, Türk kültürünü tanıyarak Türk Milli ve Dini Bayramlarını ve kendi kültürlerini tanıtarak proje çalışmalarına başlayan 10 kişilik öğretmen gurubu, Darıca ve çevresinin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını ziyaret ettikleri yaklaşık 11 gün süren Türkiye ziyaretlerinin ardından ülkelerine döndüler.