Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Faik Şahenk Ortaokulu yenileniyor

13 yıllık Darıca Faik Şahenk Ortaokulu’nda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yapılan çalışmalar ile okul tepeden tırnağa yenileniyor.

Faik Şahenk Ortaokulu yenileniyor
20 Ağustos 2013 - 08:54
 1990-91 eğitim ve öğretim yılında Doğuş Holding tarafından 10 derslikli olarak yaptırılan Darıca Faik Şahek İlköğretim Okulu’nda ilk etapta 250 öğrenci eğitim ve öğretim almaya başlamıştı. 17 Ağustos 1999 depreminde ise okul büyük hasar aldı. Bunun üzerine  Doğuş Holding’e bağlı “Doğuş Yapı A.Ş”nın 12 metre boyunda 126 fore kazık, 40 cm. radyan üzerine kurulu, 2 katlı, içinde  anasınıfı , laboratuarları ve 24 dersliği olan bir okul olarak 18 ay gibi kısa bir sürede inşa edilerek, 2000-2001  Eğitim-Öğretim yılında yeniden hizmete açıldı.  
 
YENİDEN BAKIM ONARIM
Geçen zaman içerisinde kullanımdan dolayı okulda meydana gelen bakım ve onarım ihtiyaçlarının mahalli imkanlarla karşılanamaması nedeniyle, Okul Müdürü Yunus Kayhan’ın girişimleri ve yazılı  müracaatı üzerine, Darıca Faik Şahenk Ortaokulu “Ayhan Şahenk Vakfı” tarafından genel olarak bakım ve onarıma alındı.  Okulun bakım ve onarım projesi  Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Erarslan’ın Koordinatörlüğü ve Zafer Serova, Erdal Yamak , Azmi Yaka ve  Nurettin Mert ‘in kontrollerinde hızlı ve planlı bir şekilde yürütülüyor.  
 
HERŞEY YENİLENİYOR
Çalışmalar; okulun montolanması ve bilimum boya işlerinin yapılması, tüm klimaların bakımı ve yenilenmesi, internet ağı ve elektrik tesisatlarının bakımı eksikliklerinin giderilmesi, bilişim sınıfının yenilenmesi ve ihtiyaç olan bilgisayarların temini, okul idari bölümünün zeminin değiştirilmesi, bütün tuvaletlerin yenilenmesi, tüm kablolama ve ses sisteminin yenilenmesi, dış bahçe giriş kapılarının yeniden yapılarak otomatik hale getirilmesi, bahçe ihata duvarları ve korkuluklarının bakımı ve boyanması, sınıflarda kullanılacak olan öğretmen dolapları, masaları, kitaplık dolapları ve diğer araç dolaplarının yapılması, dolaplara sabit PS’lerin yerleştirilmesi, bir sistem odasının kurulması, sınıf, idare ve öğretmen odasına ihtiyaç olan sandalyelerin temin edilmesi, öğretmen odasına masa yaptırılması, okul santral sisteminin yenilenmesi, okul anasınıfı ve eğitim salonunun bakımı onarımı, montolanması, boyalarının yapılması ve diğer ihtiyaçların giderilmesi şeklinde devam ediyor.