Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mezar yerimiz azaldı!

Konut ve mezar ihtiyacı hususunda bölgemizde en sıkıntılı yerlerden birisi ise coğrafi konumu itibariyle Kocaeli'nin en dar alanlı, nüfus bakımından ise bugün 160 bine dayanan Darıca bulunuyor.

Mezar yerimiz azaldı!
14 Mart 2013 - 09:31
Bugün Darıca Mezarlığı ve Nene Hatun Mezarlığı olarak sadece iki adet mezarlığa sahip bulunan ilçenin yakın zamanda yeni mezarlık alanlarına ihtiyacı bulunduğunu Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da açıkladı. Karabacak "Sürekli gelişen bir yeriz, nüfusumuz da her geçen gün artıyor, bu da beraberinde hem konut ihtiyacını, hem de yeni mezarlık alanları ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu yüzden Darıcamızı bu ihtiyacı göre şekillendirip planlıyoruz. Hem konut, hem yeni mezarlık alanları için yeni planlarımız var. Bunu da seçim sonrası süratle uygulamaya koyacağız" dedi.
 
KONU BÜYÜKŞEHİR'DE DE MASADA
Edinilen bir bilgi de Darıca ilçesi eğer yeni mezarlık alanı için çok sıkışırsa B Planı olarak, Kocaeli Büyükşehir'e Darıca'dan gelecek definlerin de Pelitli Yeni mezarlığına yönlendirilmesi.
 Bu durumda ise zaten Gebze için yeterli olabilecek Pelitli mezarlığının da kısa sürede dolmasına yol açabileceği vurgulanıyor. İşte şimdi bütün bu hususlar hem Büyükşehir'de, hem Darıca Belediyesi nezdinde önemli bir husus olarak tartışılan konu halinde. Darıca definleri de gelirse Pelitli dolar!