Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Deniz kirliliğinde söz sırası belediyelerde

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: MARMARA” Çevre Sempozyumu 18-19 Aralık tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak.

Deniz kirliliğinde söz sırası belediyelerde
11 Aralık 2012 - 08:45
 Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: MARMARA” Çevre Sempozyumu 18-19 Aralık tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak.
 
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: MARMARA” Çevre Sempozyumu 18-19 Aralık tarihlerinde yapılacak. Marmara Denizi’ne kıyısı olan İstanbul, Bursa ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ile bu belediyelere bağlı Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlükleri (İSKİ, BUSKİ ve İSU) ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılıyla gerçekleştirilecek etkinlik, TÜBİTAK-MAM tarafından da desteklenecek.
 
Düzenlenmesine Marmara Belediyeler Birliği Encümen Heyeti tarafından karar verilen sempozyum, üniversiteler, bakanlıklar, belediyeler, kamu kurumları, medya, STK ve ilgili özel sektör paydaşların katılımıyla 18-19 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi Haliç Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Sempozyuma Marmara Bölgesi büyükşehir belediye başkanları ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan belediye başkanlarının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım da katılacak.
 
BİLİMSEL VERİLER ORTAYA KONACAK
Sempozyumda Marmara Denizi’nin mevcut durumu, Marmara Denizi’ne kirlilik veren kaynaklar ve yürütülen çalışmalar hakkında oturumlar düzenlenecek. Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin, su ve kanalizasyon idarelerinin ve diğer yetkili kurumların çalışmaları bütüncül bir bakış açısıyla katılımcılara sunulacak. Sempozyumda Marmara Denizi ile ilgili ortaya atılan tüm söylemler, bilimsel veriler eşliğinde şeffaf bir şekilde masaya yatırılacak ve çözüm odaklı çalışmalar belirlenecek.
 
BAŞKAN ALTEPE: SÖZ SIRASI BELEDİYELERDE
Sempozyumla ilgili bilgi veren Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Kimi ‘Marmara Foseptik’ dedi, kimi ‘Marmara suyu içilebilir temizlikte’ dedi, kimi ‘Marmara’da gönül ferahlığı ile yüzülebilir’ kimi de ‘Marmara’yı Belediyeler kirletiyor’ dedi. Kurum ve kuruluşlar her boyutunda iyi tarafları kendilerine, ancak sıkıntıların sorumluluğunu belediyelere yıktılar. Söz sırası belediyelerde. Şeffaf bir tartışma ortamında tüm konuların masaya yatırılacağı ve Belediye boyutu, Bakanlık Boyutu, Su-Kanalizasyon İdareleri boyutu, Finansman boyutu, Üniversiteler boyutu ve Özel sektör boyutunun ele alınacağı ‘Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: MARMARA’ sempozyumuna konunun tarafı olan herkesi, çözümün bir parçası olmak adına davet ediyorum” dedi.