Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tepki için Hünkar Çayırı'nda Cuma Namazı kıldılar

Fatih Sultan Mehmet’in sefere çıkmadan önce otağ kurduğu ve son seferi öncesi hayatını kaybettiği Hünkar Çayırı alanının Erzincanlılar Vakfı’na satılmasına karşı çıkan Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişilik bir gurup, bu satışa tepki göstermek için Cuma Namazı’nı burada kıldılar.

Tepki için Hünkar Çayırı'nda Cuma Namazı kıldılar
29 Aralık 2017 - 14:30

Yoğun güvenlik önlemlerinin de alındığı tepki eyleminde, Hünkar Çayırı’nda toplanan Sivil Toplum Dernek yöneticileri, CHP ve Saadet Partililler’den oluşan yaklaşık 300 kişi Cuma Namazı’nı burada kılarak söz konusu satışı protesto ettiler.

Namazın ardından STK’ları temsilen kalabalık gruba bir konuşma yapan Türkiye Kars, Ardağan, Iğdır Vakfı  Mehmet Irak, ‘’ Ecdadımızın en önemli mihenk taşlarından biri olan ve şu anda üzerine bastığımız toprakların mimarı Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin bizlere bıraktığı miraslarından olan Hünkar Çayırı’nın özel bir üniversite yapılması amacıyla  Erzincan Kültür Eğitim Vakfı’na satışının büyük bir yanlışlık olduğunu dile getirmek için Türkiye Kars Ardahan Iğdır Vakfı, Kocaeli Erzurumlular Vakfı,  Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı başta olmak üzere bir çok il derneklerimizle birlikte bu hatadan bir an önce dönülmesi için sayın  Cumhurbaşkanımızı ve devlet büyüklerimizi göreve çağırıyoruz.

 

Önce duygular kabartılıyor, sonra emaneti satıyorlar

Her iki lafın birinde ağzımıza övünçle, gururla adını andığımız ‘Fatih’in İstanbul’u Feth ettiği yaştasın’, diyerek duyguları kabartan sözleri söyleyeceğiz, sonra kalkacak 3 Mayıs 1481 tarihinde bugün ki adı ile ‘Fatih Otağı’ dediğimiz Gebze’de bulunan bu otağda zehirlenerek öldürülen Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin emanetini ve hatırasını Erzincanlılar Vakfı’na satacak, ‘Özel Okul yaptıracağız’ diye bir de övünüp susacaksınız, öyle mi?

 

Okula, Camiye, kışlaya karşı değiliz

Bizler okula, camiye, kışlaya karşı olan insanlar değiliz. Eğitim tabiiki de önemli, tabiiki de her geçen gün okullarımızın sayısı artacaktır. Bizler de vakıflar olarak üzerimize düşen görevi yapmaktan geri durmayacağız.

Gebze’de üniversite yapılması için bir çok alan varken, tarihi değerimiz olan  bu alanda üniversite yapılmasının  büyük bir yanlışlık olduğunu, olayın duyulduğu andan itibaren verilen tepkilerden de bunu rahatlıkla anlayabiliriz. Bizler, her zaman ecdadımızın yaptıklarıyla övünen ve onlardan öğrendiklerimizi gelecek nesillerimize aktarmak için mücadele eden topluluklar olarak göz göre göre böyle bir hatanın yapılmasını asla  ama asla müsaade etmeyeceğiz, sessiz kalmayacağız. Unutulmasın ki, bizler üniversite açılmasına değil, üniversitenin açılacağı yere karşıyız.

Lütfen şu sözlerimi bir kenara yazın; Bir gün gelecek, ‘kampüs yetmedi, fakülte yetmedi’ diyerek tüm alan işgal edilecek, ve bir bakmışsınız ki, bugün üzerinde durduğumuz bu alan otopark olmuş olacak. Bu kentin büyüklerini bu yanlışlığa  karşı durmaları için göreve davet ediyor, tarihin dokusuna dokunulmamasını istiyoruz’’ dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık grup daha sonra sessizce dağıldı.