Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SP. Darıca'dan zor durumdaki vatandaş için öneri

Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında mağdur olan vatandaşlar için bir dizi önlemler açıkladı

SP. Darıca'dan zor durumdaki vatandaş için öneri
08 Nisan 2020 - 16:12
 Koronavirüs salgın tehlikesinin sürmesi sebebiyle ülkemize bir dizi tedbirler alındı. Tedbirlerle beraber vatandaşlar evlerine çekildi, birçok esnaf kepenk kapattı ve üretim neredeyse durma noktasına geldi. Uygulanan tedbirler sonrası mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bir takım önlemler alınması gerektiğini belirten Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

‘GÜN VERME GÜNÜDÜR’

Yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, “Tüm dünyayı etkisi altına alan covit-19 sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet başta ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diler hastanelerde ve evlerinde karantina süreci yaşayan hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir yandan virüsle mücadele ederken diğer taraftan da mevcut durumdan ötürü alınan tedbirlerin getirmiş olduğu mağduriyetlerin giderilmesi elzemdir. Devlet ve kurumları tamda bugün vatandaşa umut olmalı. Devlet tam da bugün vatandaşın yanında olmalı. Devlet tam da bugün tüm imkanlarını vatandaş için seferber etmeli, gün vatandaştan alma değil vatandaşa verme günüdür” dedi.

 

‘DESTEK VERİLMELİ’

Parti olarak mağdur olan vatandaşlar için bir takım önlemler gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, “Alınan tedbirler neticesinde faaliyetlerine son vermek zorunda kalan kuaför güzellik salonu çay evleri ve kafelerin sahipleri, çalışanları çok ciddi mağduriyet yaşadıklarını biliyoruz bu müesseselere mutlak suretle kira ve çalışanlar için nakit yardımı yapılmalı. Serbest piyasada geçimini kayıt dışı idame eden vatandaşlarımızın başvurabilecekleri bir merkez oluşturulmalı ve mağduriyetlerin giderilmesi sağlanmalı. Ev temizliği, hasta ve çocuk bakımı ile geçimini idame eden bayan vatandaşlarımız, mevcut durumdan dolayı çalışmalarına ara vermek zorunda kaldılar. Bu durumdaki kardeşlerimize gereken desteğin verilmesi elzemdir” dedi.

 

‘İSTİSMARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ’

Sözlerini sürdüren Çetinkaya, “Talep doğrultusunda evlere maske temini yapacak PTT müdürlükleri dağıtıcılara resmi kimlik kartı vererek istismarın önüne geçmeli. Vatandaşlarımız da maske getiren görevliye kimlik kartı sormadan getirdiği paketi almasın. PTT müdürlükleri mahallelerdeki şubelerini kapatarak vatandaşı merkez PTT’ye gitmek zorunda bırakmıştır. Merkez PTT böylece yoğunluğun olmasına sebep olmuş ve fiziki mesafenin korunması konusunda sıkıntı yaşanmıştır, bu durumun düzeltilmesi önemlidir. Bu süreçte başta sağlık müdürümüz ve çalışanları belediye başkanı ve personeline gayretlerinden dolayı şahsım ve yönetim adına teşekkür ederim. Bu sıkıntıdan milletçe tez zamanda kurtulmayı diler saygılarımı sunarım” dedi.