Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Ada, gazete aboneliği sorununu gündeme taşıyacak

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erol Ada, gazetemize yaptığı ziyarette yerel basının sorunlarının çözümü için önümüzdeki ay mecliste önerge vereceklerini söyledi.

CHP'li Ada, gazete aboneliği sorununu gündeme taşıyacak
13 Eylül 2019 - 10:46

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat'ın önceki gün köşesinde kaleme aldığı, '' Bu bir tehdit yazısıdır'' başlıklı yazının ardından kendisini ziyarete gelerek, yerel basının bu konudaki haklılığını dile getiren Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erol Ada,   “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” uyarınca ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri gibi umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunlulukları vardır.'' şeklindeki  İçişleri Bakanlığınının 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesini inceleyeceklerini ve gurup toplantısında  CHP'li meclis üyelerinden bu konuda destek isteyeceğini söyledi. Gruptan çıkacak kararın ardından önümüzdeki ay konuyu Darıca Belediyesi Meclis Toplantısı'nda dile getireceklerini kaydeden Erol Ada, '' Yerel basının desteklenmesi konusunda hem fikiriz, bu nedenle yazdığınız yazının altına imzamı atarım. 1 çay parası fiyatı kadar olmayan gazete aboneliği konusunda bizlerin de eksikliği var. Kısacası düşünemedik, Hangi İl, İlçe, belde de olursa olsun işini düzgün yapan yerel basın bir şekilde desteklenmeli'' şeklinde konuştu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Polat ise, ilgisinden dolayı Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erol Ada'ya teşekkür ederken, sahip çıkılmaması durumunda yerel basın ilerleyen zaman içerisinde eriyip yok olmaya mahkum olacak. Halktan çok fazla bir beklentimiz yok, gazetelerine sahip çıksınlar'' yeter'' dedi