Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'ye kaçırılan küçük kız, enfeksiyondan öldü

Boşanmak üzere olan çiftin, 2,5 yaşındaki kızları, dedesinin Gebze’deki evinde boğaz enfeksiyonundan ölünce, baba,anne tarafını tehdit ederek Samsun’daki cenazeye gelmemelerini söyledi. Poisin geniş güvenlik önlemi aldığı mezarlıkta iki aileyi de birbirine yaklaştırmadı

Gebze'ye kaçırılan küçük kız, enfeksiyondan öldü
25 Aralık 2014 - 15:02
Samsun'un İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde oturan 22 yaşındaki Merve  Yalçın, 4 yıl önce 22 yaşındaki Koray Yalçın ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Zeynep Rana Yalçın isimli kız çocukları dünyaya geldi. İddiaya göre çift arasında geçimsizlik başlayınca geçtiğimiz 13 Mayıs'ta, Merve Yalçın, eşini terk edip babası 55 yaşındaki Adem Hardal'ın evine yerleşti. Ardından da Aile Mahkemesine boşanma davası açtı. Davanın ilk duruşmasında mahkeme Zeynep Rana Yalçın'ın velayetini geçici olarak anneye verince çocuk, babadan alınarak anneye verildi. Geçen 30 Eylül tarihinde Koray Yalçın, çocuğuyla birlikte olmak için kayınpederinden izin aldı.
 
KIZINI GEBZE’DEKİ DEDE EVİNDE SAKLAMIŞ
Akşam geri getirmek sözünü vererek kızını alan Koray Yalçın, getirmeyince kayınpederi Adem Hardal iş yerine giderek tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşmesi üzerine Koray Yalçın, pompalı tüfekle ateş ederek Adem Hardal'ı yaraladı. Gözaltına alınan baba, tutuklanarak cezaevine konuldu. Küçük kız ise Koray Yalçın'ın ailesinin yanında kaldı.
Adem Hardal ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.Yaşanan bu gelişmelerin ardından çocuğuna ulaşamayan anne Merve Yalçın, polise giderek çocuğunun kaçırıldığını ve bulunmasını istedi. Bunun üzerine polis yaptığı tüm aramalara rağmen Zeynep Rana Yalçın'a ulaşamadı.
Adem Hardal'ı arayan bir kişi çocuğun Gebze'de dedesi M.Yalçın'in yanındayken boğaz enfeksiyonu geçirerek öldüğünü söyledi. Ölüm haberiyle sarsılan aile çocuğun normal yollarla ölmediğini öne sürerek otopsi istedi. Bunun üzerine küçük kıza otopsi yapıldıktan sonra cenaze baba tarafına teslim edildi. İddiaya göre iki ailenin  arasındaki husumet nedeniyle Merve Yalçın ve ailesi, cenazeye gelmemeleri konusunda tehdit edildi. Aile durumu polise bildirdi. Polis bunun üzerine iki ailenin evinin önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Minik Zeynep Rana Yalçın'ın cenazesi bu saban Kıranköy Mezarlığa götürülerek yıkandı. Mezarlıkta geniş güvenlik önlemi alan polis, bir süre sonra çocuğunun cansız bedenini görmeye gelen anne Merve Yalçın ve ailesini, diğer aileyle karşılaşmamaları için önlemlerini artırdı. Çocuğunun cansız bedenini gören anne ve yakınları sinir krizi geçirdi. Anne Merve Yalçın, "Ben senin cansız bedeninle mi karşılaşacaktım" diyerek gözyaşı döktü. Aile cenazeyi gördükten sonra polis nezaretinde tekrar evlerine döndü.
 
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Baba evinde gözyaşları dinmeyen anne Merve Yalçın eşinden 7 aydır ayrı yaşadığını belirterek, "Babası olay günü çocuğu almaya geldi. Çocuğum bana 'anne beni verme' dedi. Ben de bunun üzerine 'Kızım baban seni gezdirecek, yemek yedirecek seni çok seviyor' dedim. Çocuğumu geri getirmeyince almaya giden babamı vurdu. Çocuğumu bu Olaydan sonra kayınpederim kaçırdı. Polise de bildirdik ama bir türlü bulamadılar yavrumu" dedi.
Çocuğunun elbiselerini koklayarak yaşamaya çalıştığını söyleyen anne Merve Yalçın, "Polislere dört kez kayınpederimin evini arattırdım ancak bulunamadı. Beni çocuğuma hasret bıraktılar. Son nefesini duyurmadılar. Çocuğumun bademcikleri yüzünden öldüğünü söylediler. Ben buna inanmıyorum. Kim verecek çocuğumun hesabını, nasıl ölümcül hasta ettiler.
Çocuğumun cenazesinde bile yokum. Almıyorlar beni. Husumet nedeniyle gelmeyin dediler. Anneye hasret gitti benim çocuğum. Benim çocuğumun ölümünde kimin parmağı varsa ortaya çıkacak, peşini bırakmayacağım" diyerek gözyaşı döktü.
Dede Adem Hardal, "2.5 yaşındaki çocuğu annesinden ayırdılar. Tüm aramalara rağmen çocuğu bulamadılar. Aynı mahalledeki adreste bulamadılar. Erkek tarafı çocuk bizde yok diyor sonra ölüsü geliyor. Damadımın beni vurduğu gün torunumu kaçırdılar. Bu işin altında dünürüm var. Beni 'Gel al çocuğu alabiliyorsan' diye tehdit etti. Bu işle alakası olan kim olursa olsun şikayetçiyim. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım" dedi.
Öte yandan Zeynep Rana Yalçın'ın cenazesi yıkandıktan sonra baba tarafı tarafından alınarak Samsun Derecik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine küçük kızın annesi ve yakınları alınmadı.