Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karaosmanoğlu, Darıca'da temaslarda bulundu

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Müftülüğü Osmangazi Merkez Erkek Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, Darıca'da temaslarda bulundu
01 Kasım 2018 - 16:04
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın da yer aldığı ziyaretlerde öğrencilerle yakından ilgilenen ve aldıkları dersler hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki Darıca ilçemizden daha güçlü, daha bilgi sahibi talebeler yetişecek. Bu Kur’an kursumuzu ilçemize ve Osmangazi Mahallemize kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 
“HER ALANDA DONANIMLI 
YETİŞMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ” 
Ziyaretinde, ‘’Çocuklar ve gençler geleceğimizdir, istikbalimizin teminatıdır’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Daha müreffeh bir Türkiye’nin garantisi gençlerimizdir. İşte bu sıralardan yetişen çocuklarımız da geleceğin güçlü gençliğine büyük katkı sunacaklar” ifadelerini sarf etti. Gençliğini ihmal edenin geleceğini de tehlikeye attığını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Gençliğine değer vermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi, devletin ilgili kurumları ve hayırsever vatandaşlarımızın çabalarıyla neslimizin her alanda donanımlı yetişmesi için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
 
“KÜLTÜREL IRKÇILIK DÜNYANIN 
BAŞINA DERT OLMUŞTUR”
Kocaeli’nde, gençlerin özgürlük alanlarını genişletilmesiyle birlikte düşüncelerini serbestçe ifade edebilmesi için her ortamı hazırlamak için büyük bir gayret gösterdiklerini de söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eğitimin her kademesinde özellikle yükseköğretim kurumları başta olmak üzere vesayetçi zihniyetin esiri olmaktan gençlerimiz kurtarılmıştır. Hiçbir gencin inancından, kılık-kıyafetinden ve dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir Türkiye bugün dünyada söz sahibi olan bir ülke konumuna gelmiştir” şeklinde konuştu. ‘’Öğrenciliğin gayesi diploma değil, son nefese kadar ilim ve hikmet yolculuğunda var olmaktır’’ diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün Avrupa başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde ırkçılık ve İslam karşıtlığı her fırsatta kaşınmaktadır. İç içe geçmiş toplumlar bugün dahi parçalanmak istenmektedir. Kültürel ırkçılık dünyanın başına dert olmuş, salgın bir hastalık gibi yayılmaktadır. Bunu engellemek için yoğun bir çaba sarf etmeliyiz” şeklinde konuştu. 
 
“MÜSLÜMANLARIN TOPRAKLARINI GASP ETMEKTEN VAZGEÇMELİDİR” 
Darıca Müftülüğü Osmangazi Merkez Erkek Kur’an Kursu’na ziyaretinde Kudüs konusuna da değinen ve bu konuda düşüncelerini bir kez daha ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Unutmamak gerekir ki Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin değil, tüm dünya Müslümanlarının mabedidir. Mescid-i Aksa’ya postalla girmek doğrudan Müslümanların inancına saldırmak, Kâbe-i Muazzama’ya el uzatmak kadar canice ve alçakçadır. Her fırsatta tehlikeli girişimlerde bulunan İsrail bu tutumlarından vaz geçmelidir. 10 yaşındaki çocukları gözaltına alıp saatlerce demir parmaklıkların arkasında tutmak nedenli bir korkunun gün yüzüne çıkmasıdır. Gözleri bağlanan çocukları dipçiklenirken, annesine sarılan kız çocuğunun gözleri önünde dipçiklenmesinin izahı var mıdır? Orantısız güç kullanma ve Müslümanların topraklarını gasp etmekten İsrail vazgeçmelidir. İsrail’e destek veren ülkelerde bu yanlıştan dönmelidirler” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaret yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.