Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çelik: İhanetlerini gizlemesinler

Kartepe Zirvesi’ne yaptığı “Zırva” benzetmesinden dolayı eleştirilen Saadet Partisi Kocaeli İl başkanı Çelik, Dün basın toplantısı düzenledi.

Çelik: İhanetlerini gizlemesinler
03 Kasım 2017 - 10:41
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik, parti binasında haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Çelik, “Türkiye son günlerde peşpeşe yapılan ihanet itiraflarıyla adeta çalkalanmaktadır. AK Partili yöneticiler, on beş yıldan beri sergiledikleri belediyecilik anlayışı sonucu şehirlerimizde neden oldukları tahribatı bir bir itiraf etmeye başlamışlardır. Çevre ve Şehircilik Bakanı tüm Türkiye’yi kastederek “Şehirlerimizin canına okumuşuz.” demeci ile ihanet yelpazesini daha da genişletmiştir.  Artık kendilerinin de gizleyemediği gibi Ak Parti belediyeciliğinin şehir ve imar anlayışı bütün vahameti ile gün yüzüne çıkmış ve en yetkili ağızlar tarafından bir “ihanet” numunesi olarak çarşaf çarşaf sergilenmiştir” dedi.
ZİRVE İÇİN BÜTÜN TEPELER UYGUN
Hiç şüphesiz bu ihanetlerden Kocaeli’miz de nasibini almıştır diyen Çelik, “Kocaeli'de prestij çalışmalar bahanesiyle ihanetlerini gizlemeye çalışmasınlar. Gerçekten şehrin ve şehirde yaşayan halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenmek istiyorlarsa “Bir şehre nasıl ihanet edilir?” zirvesi düzenlesinler.  Darbe girişimi sonrası, darbelerin zirvesini yapan belediye; en yetkili ağızlar tarafından gerçekleştiği ifade edilen şehir ihanetlerinin zirvesini de yapsın ki şehrin sıkıntılarına çözüm üretebilsin. Böyle bir zirve için Kocaeli’mizin bütün tepelerini uygun hale getirdiklerini tüm şehir halkı biliyor. Zirve için uygun bulduğumuz bu tepelerin her birinin ayrı problemleri vardır.  Bağçeşme, Umuttepe, Erenler-Cedit, Tavşantepe, Bayındırlık ve Gündoğdu’da muazzam bir nüfus yoğunluğu bulunmasına rağmen kuzey-güney ulaşım aksındaki problemler çözülmemiştir” diye konuştu.
KENT KONUT RANT EKONOMİSİNİ KAMÇILIYOR
Konuşmasına devam eden Çelik, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı 12 ilçe belediyesinin her birinde farklı imar uygulamaları vatandaşlarımızı ciddi manada mağdur etmektedir. Bu konuda ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi eliyle tam bir çifte standart ve adaletsizlik tatbik edilmektedir. Mesela;  Çayırova’da bu hafta yapılan meclis toplantısı vatandaşa verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı vatandaşın meclisi basması sonucu meclis ertelenmiştir. Kent konut, lüks konut üretmekte ve fahiş fiyatlara konut satarak rant ekonomisini kamçılamaktadır. Diğer müteşebbislere verilmeyen haklar Kent Konut’a verilerek haksız rekabete neden olunmaktadır. Aynı şekilde her ilçe de kat adetleri farklılık göstermektedir” şeklinde konuştu.
KOCAELİ’DE HALA TAŞRA HAVASI VAR
Bir diğer sorunun İzmit ve Gebze ilçelerine adeta hapsedilen ticari hayat olduğunun altını çizen Çelik, “Mevcut yönetimin, Kocaeli'deki ticari hayatın on iki ilçeye yayılmasıyla ve ilçelerin kalkındırılması ile alakalı, yerli-yersiz hiç bir proje ve girişimi bulunmamaktadır. Bu tutum bir "metropol"  olarak pazarlanan Kocaeli'de hâlâ taşra havasının etkili olduğunu gizleyememektedir. Kocaeli’yi yönetemeyenlerin inşaat ve imar uygulamaları sebebiyle şehre yaptıkları ihanetin zirvesini Saadet Partisi olarak, zarardan bir an evvel dönülmesini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.