Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Gebze trafiği rahatlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehirde ulaşım sorunu yaşayan noktalara neşter vuruyor. Darıca’da D-100 yan yoluna bağlanan Aşıroğlu Caddesi, tünelli kavşakla Gebze Ankara Caddesi’ne bağlanacak.

Darıca Gebze trafiği rahatlıyor
02 Mayıs 2013 - 09:14
 D-100 üzerine yapılacak tünel geçişli kavşakla D-100 İzmit-İstanbul yönü trafiği tünel içinden işleyecek. Gebze ve Darıca yönüne gidecek araçlarda yan yollar ve tünel üstündeki hemzemin kavşağı kullanarak istedikleri yöne gidebilecekler.
 
D-100 TRAFİĞİ TRANSİT AKACAK
Tünel geçişli kavşağın iç kısmı 2x2 gidiş geliş olurken yan yolların trafiği tek yönde akacak. D-100 ile yan yollar arasındaki giriş-çıkışlar sağlanacak. Kavşak Gebze-Darıca arasında kuzey güney yönde bağlantı sağlayarak D-100 trafiğini transit hale getirecek.

140 METRE TÜNEL
31 metre genişliğe sahip olacak kavşağın tünel bölümü 140 metre dal çık olarak yapılacak. Kavşakta projesinde yeni yapılacak yollarda 27 bin 500 ton sıcak asfalt malzeme kullanılacak. Kavşakta ayrıca 14 bin 750 metrekare parke 5 bin 500 metre bordür döşenecek.  
 
DARICA-GEBZE İÇİN YENİ BİR GÜZERGAH
Tünelli kavşakla birlikte Darıca-Gebze arasındaki ulaşımda yeni bir güzergah oluşacak. Darıca’dan Aşıroğlu Caddesi’ni kullanarak ilerleyen araçlar D-100’e yapılan tünel üzerini kullanarak Ankara Caddesi’ne ulaşacak. Buradan Bosna Cadesi’ne geçen araçlar Gebze’nin kuzeyine alternatif bir güzergahtan ulaşmış olacak. Tüneli kavşak sayesinde Yeni Bağdat Caddesi üzerinden Baharderesi caddesine ulaşarak bu güzergahtan da Gebze’nin iç kesimlerine ulaşmak mümkün olacak.
 
Büyükşehir Belediyesi ulaşım için önemli olan bu projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projeyi uygulayacak firmanın belirlenmesi için ihale yapılacak. İhale oturumu 15 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda saat 09.30’da gerçekleşecek.