Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li vekil ve Birol Güven sosyal medyadan tartıştı

Darıcalı Yapımcısı Birol Güven'in Çocuklar Duymasın dizisinin ilk bölümünde Tamer Karadağlı'nın canlandırdığı Haluk karakterinin hafriyat kamyonlarıyla ilgili sahnesi yüzünden CHP'li Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sosyal medyada Birol Güven ile tartıştı.

CHP'li vekil ve Birol Güven sosyal medyadan tartıştı
26 Temmuz 2017 - 12:46
Biçer dizinin yapımcısı Birol Güven ve yayıncı Kanal D’ye “30 insanın katili hafriyat kamyonlarına kurulan bu güzellemeler için ailelere bir özrünüz olacak mı, empati yaptınız mı?” diye sordu. Birol Güven ise sosyal medyadan verdiği yanıtta “Hafriyat kamyonları ile ilgili sahnemize yapılan eleştirilere cevabımız yakında Çocuklar Duymasın'da. Lütfen bekleyin” dedi.
CHP’li vekil “Hafriyat kamyonu terörünü bir dizi figürü üzerinden önemsiz gösteren, aklayan Birol Güven listede sizin de yakınınız olabilirdi. Özür dileyin” dedikten sonra hafriyat kamyonlarının öldürdüğü insanların listesini paylaştı.
Güven ise “Sayın vekilim sedan ya da spor araba kazalarında ölenlerin de listesini alabilir miyiz?” yanıtını verdi. Daha sonra Güven  "Çocuklar Duymasın bu ülkenin ortak paydasıdır. Kim ne anlam yüklerse yüklesin tarafsız bir dizidir." ifadelerini kullandı. 
 
“O HAFRİYAT KAMYONLARI OLMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK”
Dizinin 23 Temmuz’da yayınlanan bölümünde Tamer Karadağlı’nın canlandırdığı Haluk karakteri, hafriyat kamyonlarının trafikte yol açtığı sorunlardan bahsedilmesi üzerine şunları söylüyor:
“O kamyonlar olmasa sen öyle evlerde oturabilir misin ha! Alttan ısıtma, üstten soğutma olsun, yok depreme dayanıklı olsun. Eski evleri yıkalım, yenilerini yapalım. O olsun, bu olsun ama hafriyat kamyonları olmasın. O hafriyat kamyonları olmadan kentsel dönüşüm nasıl olacak? İnşaat sektörü ne olacak? İnşaat sektörü durursa kaç aile işsiz kalacak biliyor musunuz? O hafriyat kamyonlarının şoförleri de meraklı değil sizin o sosyetik sokaklarınızda, dar sokaklarda direksiyon sallamaya. Ama mecburlar. Ekmek parası peşinde koşuyorlar.”