Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erasmus projesini başarıyla tamamladılar

Denizyıldızları Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 2017 yılından beri her yıl gerçekleştirdiği AB projelerine bir yenisini daha ekledi. 2017-2018 yılında AB Erasmus+ projesi kapsamında “Solar Enerji Teknolojileri Stajı” isimli projeyi, proje koordinatörü Serdar Çakır önderliğinde 31.08.2018 tarihi itibariyle tamamladı.

Erasmus projesini başarıyla tamamladılar
04 Eylül 2018 - 09:43
Denizyıldızları Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 2017 yılından beri her yıl gerçekleştirdiği AB projelerine bir yenisini daha ekledi. 2017-2018 yılında AB Erasmus+ projesi kapsamında “Solar Enerji Teknolojileri Stajı” isimli projeyi, proje koordinatörü Serdar Çakır önderliğinde 31.08.2018 tarihi itibariyle tamamladı. Proje kapsamında Portekiz’in Braga şehrine üç adet hareketlilik gerçekleştirildi. İki hareketlilikte 14 öğrenci 2 öğretmenin refakatinde iki haftalık staj çalışması yapıldı. 
 
3 KEZ PORTEKİZ’E GİDİLDİ
Üçüncü hareketlilikte ise 2 idareci ve 4 öğretmen bir hafta süresince araştırma gezisi gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrenciler güneş panellerinin tanınması, kurulumu, çalışması, örnek uygulamalar hakkında staj yaparak mesleki becerilerini arttırma fırsatı buldularProje öncesinde haftalık on saat İngilizce dersi alan öğrenciler yabancı dillerini kullanma fırsatı bulmuş, Portekizce dilinde de temel seviyede konuşabilme yeteneğine sahip oldular. Ayrıca yurt dışı çıkış deneyimi, farklı kültürler tanıma imkânı buldular. Proje sonrasında öğrenciler öğrendikleri bilgi ve deneyimlerini meslek derslerinde uygularken, Fizik dersinde yıllık proje alan öğrenciler sene sonunda okul fuarında güneş panelleriyle ilgili çalışmalarını sergilediler. Projeye katılan öğretmenler ise kazandıkları deneyim ve becerileri meslek derslerinde öğrencilerine aktardılar