Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bayramoğlulu sanatçı Atılgan, vefat etti

Bayramoğlu’nda yaşayan ünlü sinema ve ses sanatçısı Nilgün Atılgan , Antalya ’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Dayısı Haluk Atasoy’un Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi’ndeki evine tatil için gelen Atılgan’ın önceki gün akşam saatlerinde sigara almak için dışarı çıktığını ve bir daha geri gelmediğini belirterek, “Nilgün karşıdan karşıya geçerken bir taksi kendisine çarpmış. Aldığımız bilgilere göre de oracıkta hayatını kaybetmiş” dedi.

Bayramoğlulu sanatçı Atılgan, vefat etti
18 Aralık 2012 - 07:40
 Acılarının çok büyük olduğunu dile getiren Atasoy, “Güzellik yarışması ile başlayan sanat yaşamı, sinema ve müzikle devam etti. Kendisi Fahrettin Aslan’la nişanlı kaldı. Öztürk Serengil’le bir evlilik yaptı. Son olarak Grand Restoranları’nın sahibi Cengiz Tabakçı ile evlendi ve iki çocuğu oldu. Bu evlilikle sahne hayatını bırakmıştı. Ama kendisini elim bir kazada kaybettik” dedi.
 
ŞARKISI BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞINA DENK GELDİ
1954 İstanbul doğulmu olan Nilgün Atılgan 1972 yılında iki farklı gazetenin açtığı iki farklı yarışmada birinci olarak şov dünyasına adım attı. Yarışmalardan ilki "Müjdat Gezen'e görücü usülü bir eş aranıyor"du, ikincisi ise Orhan Gencebay'ın rol alacağı ilk fotoroman içindi. Bu Sevgi Başka Sevgi ve Aşkıma İnan adlarını taşıyan iki şarkının bulunduğu ilk 45'liğini 1973 yılında yayınladı. Hey dergisinin "İlk kez plak doldurmasına rağmen rahat ve ne yaptığını bilen bir şarkıcı" olarak değerlendirdiği Atılgan aynı yıl yardımcı roller üstlendiği birkaç filmle sinemada da tanınmaya başladı. Bu dönemde Hey dergisinin yıl sonu anketlerinde 1973 yılının ümit veren şarkıcısı seçildi Atılgan. Aynı yıl erkekler dalında da birinciliği İlhan 
İrem kazandı.
 
GENELLİKLE PARA PEŞİNDE KOŞAN KÖTÜ KADIN KARAKTERLERİ CANLANDIRDI 
Daha sonra sinemaya adım atan Atılgan, genellikle kötü kadın karakterleri canlandırdı. Bir dönem Öztürk Serengil ile evlendi ve boşandı. 1972 yılında sinema kariyerine başladı. Asi Gençler, Arap Abdo, Bir Demet Menekşe, Pemde Dünya, Pir Sultan Abdal, Enayi, Mahcup Delikanlı, Ah Nerede, Gülünüz Güldürünüz adlı filmlerde rol aldı. 70'lerde şarkıcılık da yaptı Nilgün Atılgan. Özellikle de Çek Kayıkçı Kürekleri adlı şarkıyla bir dönemin hafızasında yer etti. 
 
GAZİNOCULAR KRALI FAHRETİN ASLAN İLE NİŞANLANMIŞTI 
Nilgün Atılgan, 1975 yılında henüz 19 yaşındayken o dönemde 40 yaşında olan gazinocular kralı Fahrettin Aslan ile nişanlanacaktı. Ancak bu plan sonradan suya düştü.  Dönemin magazin sayfalarında yer alan haberlere göre Aslan bu konu hakkında "Ben bu yaştan sonra fazla kıskançlığa gelemem. Nişanlım benden 24 saat rapor istiyor. Çocuk muyum ben yahu" demişti.
 
BAYRAMOĞLU’NDA YAŞIYORDU
Yaşı ilerledikten sonra ilçemizde yaşamaya başlayan Atılgan, Bayramoğlu Hayat Sitesi’nde yaşamanı sürdürdü. Burada komşularıyla içli dışlı olan ünlü oyuncunun ölümü çevresindekileri oldukça üzdü.

Aziz ULUOĞLU