Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Meclisi'nde sorunlar konuşuldu

Darıca Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste gazetemizin gündeme getirdiği ‘Denize bırakılan kanalizasyon atıklarıyla alakalı sorun da gündeme geldi.

Darıca Meclisi'nde sorunlar konuşuldu
04 Eylül 2018 - 16:49
Şükrü Karabacak başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.  Toplantıda gündem dışı bölümde söz alan CHP meclis Üyesi Çataldağı mesire alanı, Darıca’da ki sinek salgını ve sahile akan kanalizasyon sularını ve Darıca’da bulunan bir duvara yazılan terör örgütü PKK yazısını sordu. Karabacak, İlçede yaşanan bu sıkıntılara cevap verdi. 
Darıca’daki bir tesisin duvarına kimliği belirsiz kişiler tarafından PKK yazılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Karabacak, anında talimat vererek söz konusu yazının hemen silinmesini istedi. Hiç bir terör örgütüne müsamaha gösterilemeyeceğini vurgulayan Karabacak, ilgili birimlerden hemen harekete geçmesini istedi. Çataldağı mesire alanıyla ilgili soruya yanıt veren Karabacak, “İhaleye yöntemiyle 29 yıllığına verdik, firma çalışıyor. Bunun Süreçleri var. Önümüzde ki yıl geniş çaplı olarak Çataldağı mesire alanı çalışmaya başlayacak. Biz orayı hazırlaıdk, etrafını koruma altına aldık. Etrafını düzenleyip, yollarını açarak ilgili firmaya devrini yaptık.”dedi.
 
DARICA’DAKİ SİNEK SALGINI
Darıca’da yaşanan sinek salgının Kurban sonrası vatandaşların sorumsuz davranışlarının ve aşırı sıcak havanın neden olduğunu ifade ederek, “Sinek olayı maalesef vatandaşlarımızın duyarsızca ve fütursuzca çalışmasıyla kurbanları sokak aralarında kesildi. Sakatatlarını da sağa sola attılar, havalarında sıcak olmasıyla ani bir şekilde sinek salgını oluştu. Bunu yapmak da kolay değil. Seneye bununla ilgili ciddi önlemler almak gerekiyor. Sadece bizim önlemler almamız yetmez, sağlık Müdürlüğü ve müftülük de buna önlem almalı. Havalarda sıcak, yağmur yağmadı, bir de sakatatlar rasgele çevreye atılınca ciddi anlamda herkes sıkıntı çekiyor. Bunu ilaçlayarak bertaraf etmek de kolay değil. Mahallelerimiz günde 2 sefer ilaçlanıyor. Bu sadece Darıca’nın değil bölgenin de ciddi bir sorunu. Insanlarımız keşke kurban kesme alanlarına riayet etselerdi.”diye konuştu. 
 
MARATONA TL AYARI
Önümüzdeki günlerde yapılacak Darıca Maratonu için ödül yönetmeliğinde değişikliğe gittiklerini vurgulayan Karabacak, ödüllerin artık TL üzerinden verileceğini açıkladı. Buna göre Uluslararası Darıca Maratonu’nda birincilik ödülü 25 Bin TL olarak belirlenirken, ilk 10’da ki sporculara ödül verilecek. Toplam ödül miktarı 208 Bin TL olarak belirlenirken, Dünya Rekoru özel ödülü ise 300 Bin TL oldu. 
 
DENİZ TERTEMİZ OLACAK
Öte yandan Deniz atılan kanalizasyon pisliği konusunda da konuşan Karabacak, “İnşaat bağlantı çalışmaları devam ettiğinden dolayı,bununla birlikte sahilde kısa bir alanda yeni çalışma yapılmasından dolayı mevcut hatta gelen kanalizasyon atığının denize bırakılması söz konusu oldu. Genel bir sıkıntı değildir, önümüzde ki günlerde bu konuda sıkıntı kalmayacaktır. Denizimiz tertemiz olacak”dedi.