Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da 65 Bin TL çalmışlardı

Darıca’da tapu müdürlüğünden çıkanları takip ederek kapkaç yapan 2 şüpheli, Ankara ve Kırıkkale'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Darıca'da 65 Bin TL çalmışlardı
22 Aralık 2017 - 21:34

Şüpheliler, 14 Kasım'da  Darıca'da Tapu Müdürlüğü'nden çıkan Müteahhit B.E.'yi takip etti. B.E. otomobilini bir arkadaşının dükkânının önüne park etti ve para dolu çantasını araçta bırakarak arkadaşının yanına gitti. Otomobilin camını kıran Ş.M.(19) ve S.M.(18), içinde 65 bin lira bulunan çantayı çalıp, kaçtı.

Aynı şahıslar Dilovası’nda da geçen 27 Ekim'de bankadan çıkan A.U.'yu (49), takibe aldı. A.U.'nun aracını yol kenarında durdurmasını fırsat bilen Ş.M. ve S.M., içerisinde 300 bin lira bulunan çantayı çaldı.

Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayların gerçekleştiği yerlerdeki güvenlik kamerası ve Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarını incelemeye aldı. Şüphelilerin kapkaç olaylarının ardından başka illere gittiklerini belirleyen polis, Ş.M.'yi Ankara'da, S.M.'yi ise Kırıkkale'de düzenlediği operasyonla yakaladı. Şüphelilerin aynı suçlardan 20'den fazla kaydı bulunduğu öğrenildi. 

 2 şüpheli Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.