Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Metrosu'nun ikinci yeterlilik ihalesi Mayıs ayında!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli işlerinden biri olacak olan Gebze-Darıca metro hattı ile ilgili ikinci yeterlilik ihalesi mayıs ayında yapılacak.

Darıca Metrosu'nun ikinci yeterlilik ihalesi Mayıs ayında!
05 Mart 2018 - 08:27

Gebze Metrosunun yapımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Şubat tarihinde ön yeterlilik ihalesi düzenlenmişti.
1 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği ön yeterlilik ihalesine katılan 15 firma arasından Yapı Merkezi- Tavtepe Özaltın ortaklığı ile Pers A.Ş.- Asmin İnşaat – Kuzu A.Ş. ortaklığı ihale komisyonu incelemesi sonucunda yeterli bulunmadı. Mayıs ayından yapılması planlanan ihaleye 13 firma davet edilecek.
 
1080 YOLCU KAPASİTELİ

Öte yandan Gebze Metrosu’nun müşavirlik hizmeti alım ihalesi de 12 Mart’ta yapılacak. Gebze metro hattı 1080 yolcu kapasiteli olacak. Sürücüsüz metro 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak. Gebze-Darıca arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı çalışmasının bin 560 günde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.
 
DİĞER ŞEHİRLERE BAĞLANTI SAĞLANACAK

Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak.  Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca Sahil İstasyonundan başlayacak olan yolculuk, 12. ve son istasyon olan OSB istasyonunda 19 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanacak.