Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çocuklar için soğuk hava uyarısı

Özel Boğaziçi hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları uzmanı günden güne kendini iyice hissettiren soğuk havalarla ilgili olarak uyarıda bulundu. Havalar soğudukça daha sık görülmeye başlayan Üst solunum yolu enfeksiyonlarının genelde bir hafta sürdüğüne dikkat çekti.

Çocuklar için soğuk hava uyarısı
15 Kasım 2012 - 09:43
 Özel Boğaziçi Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları uzmanı , özellikle son günlerde kendini gösteren soğuk hava dalgasından dolayı çocuklarınızı soğuk algınlığından koruyun uyarısında bulundu. 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Özel Boğaziçi Hastanesi KBB Uzmanı Opr. Dr. Fahrettin Gözükara, "Sonbahar, özellikle çocuklar için enfeksiyonlarla yaşama mevsimi anlamına da geliyor. Bu havalarda günlük yaşantısını sürdüren çocuklar hem okulda hem de dışarıda soğuk havaya maruz kalıyorlar. oyun oynadıkları, kapalı ortamlarda bulundukları ve hareketli oldukları için de Üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma  oranı yükseliyor.Enfeksiyon  çocuk virüsü aldıktan 1-3 gün sonra başlıyor ve hastalık genellikle 1 hafta sürüyor.Hastalık ; ateş, uykusuzluk, ishal, huzursuzluk, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, boğazda kaşıntı, hapşırık, geniz akıntısı ve hafif öksürük gibi belirtilerle seyrediyor." dedi. 
 
Soğuk havada kıyafetine dikkat edin
Anne ve babanın 'Çocuğum sokakta üşüyünce hastalandı' serzenişlerini aslında yersiz bir serzeniş olarak değerlendiren Özel Boğaziçi Hastanesi KBB Uzmanı Opr. Dr. Fahrettin Gözükara, "Sadece soğuğa maruz kalmak üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmak için tek neden değil. Bu hastalıklar, hastalık yapan etkeni taşıyan birinin yakın mesafeden konuşması, öksürmesi, tıksırması, hapşırmasıyla etrafa yayılan tükürük damlacıklarıyla ve hastalıklı çocuğun temas ettiği yerlere temasla bulaşır. Çocuğun mutlaka hasta biri ile temas etmiş olması veya onunla aynı ortamda bulunması gerekir. Ancak çocuğu sokağa çıkarırken çok dikkatli olmakta fayda var, çünkü soğuk hava metabolizmanın yavaşlamasına yol açıyor. Metabolizma yavaşlayınca vücut direnci düşüyor, bunun sonucunda da mikroplarla savaşma yeteneği azalıyor. Bu nedenle çocuğun vücut direncini düşürmemek için sokağa çıkarırken giydirilen kıyafetlere çok dikkat edilmelidir" diye konuştu. 
Özel Boğaziçi Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları bölümü uzmanı  son olarak hastalık belirtisi gösterenlerin muhakkak bir uzman hekim tarafından muayene edilmesi ve doğru ilaçları kullanması gerektiğini, doktorun tavsiye etmediği hiç bir ilacı kullanmamaları konusunda da uyarılarda bulundu.