Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da 50 kadına iş imkanı

İŞKUR, Darıca Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ve KEDFE Kadın Kolları işbirliği ile açılan kursta 50 kursiyer kadın eğitim alarak kendi işlerini açmaya bir adım attı.

Darıca'da 50 kadına iş imkanı
05 Mayıs 2016 - 12:19
Darıca  Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezinde, KEDFE Kadın Kolları ve  İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen  Aşçılık Kursunun ilk dersine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saadet Aktürk, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Başkanı Tekin Dursun, KEDFE Kadın Kolları Başkanı Ezgi Taşkın Yılmaz ve yönetimi, kursiyer kadınlar katıldı.  Birkaç ay önce KEDFE Kadın Kolları tarafından çalışmak isteyen fakat bu konuda fikri olmayan kadınların organize edilmesi sonucu Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ında bu konuda yardımcı olması ile Aşcılık Kursu fikri ortaya çıktı. Gebze İŞKUR Müdürlüğünce de eğitimin desteklenmesi sonucunda geçtiğimiz günlerde Darıca Halk Eğitim Merkezinde ilk ders başladı.
 
FAYDALI VE HAYIRLI BİR İŞ 
Yaklaşık 3 aylık kurs görecek kursiyerlerin heyecanına ortak olan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, kursun açılışında ev kadınlarının bu kursla, yemek yapmayı pratikleştirmenin yanı sıra iş sahibi olabilme fırsatını bulacaklarını söyledi. Kadınların ev ekonomisine de katkı sağlayacaklarını aktaran Karaman daha öncede açtıkları Boşnak Böreği kursunda bir çok kadının iş kurma ve kendi geçimini sağlamasına önayak olduklarını belirtti. Aşçılık kursu ile de kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak  ve kendi işlerini kurmak için bir adım attıklarını söyleyen Karaman, “Kurs sonrası kursiyer iş yeri kurmayacaksa bile evde çoluk çocuğuna farklı, sağlıklı yemekler ile aşçılıkla ilgili almış olduğu eğitimin sonucu sofrada bir vizyon sunacak. Bu hizmeti kadınlara katacağı değer anlamında  son derece hayırlı ve faydalı görüyorum.” dedi. 
 
İLK DERS ZİLİ ÇALDI
Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saadet Aktürk de kurslarda üniversite mezunu öğretmenlerin ders vereceğini söyledi. Kursların, vasıfsız ev kadınlarına meslek edindirmek amacıyla düzenlendiğini anlatan Aktürk, “Kursiyerlerin tüm giderleri ve harçlıkları ile sigortaları İŞKUR tarafından karşılanıyor. Kursu başarıyla bitirenler iş yeri açabilecek ve iş yerlerinde çalışma fırsatı bulabilecek.” açıklamasında bulundu. KEDFE Kadın Kolları Başkanı Ezgi Taşkın Yılmaz ise böyle güzel bir hizmette üzerlerine düşen  sosyal sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından kursiyerlere ilk ders verilmeye başlandı.