Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muayenesiz rapor veriliyor

4+4+4 Eğitim sisteminde çocuklarını erken okula yazdırmak istemeyen aileler, çocukları için sağlık Raporu alması gerekiyor. Konu ile ilgili Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar ‘Rapor almak için hastaneye gitmemize rağmen muayene yapılmadan rapor veriliyor’ dedi

Muayenesiz rapor veriliyor
29 Ağustos 2012 - 12:13
 Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanması için hazırlıklar sürerken, yeni sistemin beraberinde getirdiği sağlık raporu tartışmalara yol açtı. Yeni sistemle 66 ayını dolduran çocukların okula başlaması yönünde karar alınmıştı. Ancak Aileler 66-72 ay arasında ki çocuklarını doktor raporu alarak okula göndermeyebilecek. Psikolojik ve fiziki muayene sonucu doktorlar uygun görmedikleri çocukların bir yıl okula geç başlamasını sağlayabilecekler.
 
MUAYENE ETMEDEN RAPOR YAZIYORLAR
Fakat sağlık raporu olayı beraberinde bazı sorunları getirdi. Gazetemize şikayette bulunan bazı veliler, doktorların muayene sırasında çocukların yüzünü bile görmediklerini söylediler. Bazı doktorların muayene yapmadan sağlık raporu yazdıklarını ifade eden veliler bu duruma tepki gösterdi. Hastanelerde sağlık raporu için uzun kuyrukların oluştuğunu belirten veliler, “Bu durum gerçek muayeneye ihtiyacı olan kişilerin haklarını ellerinden alırken, çocuğun gerçekten rahatsızlığının bulunup bulunmadığını da bilmiyoruz. Doktorların görevlerini yapmalı ve gerçekten çocuğu görüp muayene etmeli.”dediler.
seks forum