Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Askeri kışlası ne olacak?

Türkiye’de askeri kışlaların boşaltılması gündemdeyken, gözler yeniden Darıca’nın en güzel noktasında bulunan Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası’na çevrildi.

Darıca Askeri kışlası ne olacak?
30 Ağustos 2016 - 13:27
Başbakan Binali Yıldırım’ın şehir içerisinde bulunan askeri kışlaların şehir dışına taşınması ile ilgili söylediği sözler sonrası gözler yeniden, bir süre önce boşaltıma işlemlerine başlanılan fakat tamamen feshedilmeyen Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası’na çevrildi. 
 
900 DÖNÜM ALAN 
Yaklaşık 900 dönüme yakın alan içerisine kurulu olan kışlanın akibetinin henüz ne olacağı bilinmiyor. Yerel yönetimlere devri gündeme gelen Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası’nın tamamen devrinden sonra buranın nasıl kullanılacağı ise oldukça merak ediliyor. Öte yandan, Darıca Belediyesi’nin bu alanın belediyeye devredilmesi ile ilgili geçmiş dönemlerde talepte bulunduğu biliniyor.
 
HALKA YÖNELİK PROJE ŞART
Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası’nın akibeti konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Buranın tam akibeti henüz netlik kazanmadı. Bizim yerel yönetimlere devri konusunda bir talebimiz oldu. Muhtemelen de bu şekilde olacak diye düşünüyorum. Darıca’nın nüfusu çok fazla. Burayı hiç bir imara açmayarak, bir botanik park haline getirerek, piknik alanları, yürüyüş alanları ve plajıyla halkın kullanımına açılması uygun olacaktır. Bize devrilmesi durumunda buraya böyle bir projeyi uygulamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.