Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Kadir Gecesi coşkusu!

Kadir Gecesi’nde Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte binlerce insan hep birlikte iftarını açarken, iftar sonrası İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun sohbetinin yanı sıra hafızlar tarafından Kuran Kerim ziyafeti sunuldu.

Darıca'da Kadir Gecesi coşkusu!
11 Haziran 2018 - 19:35
Binlerce insanın topluca teravih namazı kılarak hep birlikte el açıp duada bulunduğu programda kılınan teravih namazının ardından ise Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) in Sakal-ı Şerif’i ziyarete açıldı.
Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Darıca Belediyesi Kadir Gecesi’nde düzenlediği 10.000 kişilik iftar yemeğinde bölge halkını bir araya getirdi. İftar sonrası topluca akşam namazı kılınan gecede binlerce insan hep birlikte el açıp dua ederken, vatandaşlar okunan Kuran-ı Kerim’in ardından İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun sohbetini dinledi. Döngeloğlu sohbetinde birlik ve beraberlik mesajları verirken, kendisini bu özel gecede ağırlayarak ilçe halkıyla buluşturan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür etti.
Programda bir selamlama konuşması yapan Başkan Karabacak ise Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftarlarını açarak, dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiklerini ifade etti.
DÜNYA MAZLUMLARININ YANINDAYIZ
Başkan Karabacak konuşmasında, “bu yıl da binlerce insanı bu mübarek gecede bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Kadir Gecesi’nin ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz, önümüzde 24 Haziran’da önemli bir seçim var, ülkemizin birliği beraberliği için, ümmetin birliği için, mazlumlar için güçlü Türkiye’ye ihtiyaç var, dünya mazlumlarının yanında olan Cumhurbaşkanımıza sahip çıkalım, hepinize şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
BİZ GÜÇLÜ OLURSAK DÜNYA MUTLU OLUR
Programa katılan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’da yaptığı selamlama konuşmasında ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yaman, “bizler kadim bir millete tabiyiz, bizler güçlü olduğumuz zamanlar dünya mazlumları mutluydular, ne zaman ki bizler güçsüz düştük, dünya toplumları mutsuz oldu, mazlumlar ezildi. Çok şükür ki 16 yıldır gelişen ve büyüyen bir Türkiye görüyoruz, dünya mazlumlarının yeniden umudu ola bir Türkiye var ve bu Türkiye’nin daha güçlenmesi için önümüzde 24 Haziran seçimleri var, bu seçimlerde mazlumların umudu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye sahip çıkmak dünya mazlumlarına sahip çıkmaktır. Ben halkımızın sandıklarda herkese gereken cevabı vereceğine eminim. Bu güzel geceyi organize eden değerli Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak ve ekibine teşekkür ediyorum. Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramımız Mübarek olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.
SAKAL-I ŞERİF DARICA’DA ZİYARETE AÇILDI
Konuşmaların ardından Darıca’da binlerce kişi teravih namazını hep birlikte kılarak Kadir Gecesi’ni ihya etti. Teravih namazının ardından ise Gönül Birliği Kapısı’nın altında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) in Sakal-ı Şerif’i ziyarete açılarak bölge halkıyla buluştu. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında zaman zaman izdiham yaşanırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Sakal-ı Şerif ziyareti devam etti. 
Darıca Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir camide ikram ettiği Osmanlı Şerbetinden gece boyunca yaklaşık bir ton vatandaşlara ikramda bulundu.