Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Metro'nun temeli törenle 19 Ekim'de atılacak!

Darıca - Gebze Metro hattında temel atma töreni 19 Ekim’de atılıyor. TBMM Başkanı Binali Yıldırım metro temel atma töreni için 19 Ekim’de bölgemize gelecek.

Metro'nun temeli törenle 19 Ekim'de atılacak!
05 Ekim 2018 - 09:24
Yaşamın ve iş hayatının en yoğun olduğu Darıca ve Gebze ilçeleri arasında yapılacak metro hattında geçtiğimiz gün ilk kazma vurulmuştu. Darıca-Gebze Metrosu’nun temelini 19 Ekim’de TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve kent protokolü atacak. Yaklaşık maliyeti 2 milyar 797 milyon 169 bin TL olan metro hattı bittiğinde İstanbul’daki metro ağına entegre edilmesi planlanıyor. İstanbul metrosuyla entegre olacak Gebze-Darıca metro hattı 15,6 kilometre uzunluğunda olacak ve 12 istasyondan oluşacak. Yer tesliminden 52 ay sonra hizmete alınması planlanan hat tamamlandığında Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak. 4 yıl 4 ayda tamamlanacak olan Gebze-Darıca Metrosu, son teknoloji ile donatılarak 4. otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro şeklinde hizmet verecek.
Bin 80 yolcu kapasiteli 4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz metronun kullanılacağı hat, sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak. Yüzde 94’ü yer altında işleyecek hattın 14,7 kilometresi tünel, 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi, hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve hızlı tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak.