Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muzaffer Bıyık 2 aydır o koltukta, ama..

Seçildiği günden bu yana 2 ay gibi bir süre geçti. Sırtında şimdilik 150 Milyonluk bir borç kamburu var. Başkan Muzaffer Bıyık bu miktarın ödenmesi için 1 yıl süre istedi.

Muzaffer Bıyık 2 aydır o koltukta, ama..
02 Haziran 2019 - 16:31

Darıca Belediyesi'nin 31 Mart'taki seçimlerini kazanan Başkan Muzaffer Bıyık'a borç sürprizi şimdilik 150 Milyon TL..
''Şimdilik !'' diyorum,
Gerçekten  bu borç şimdilik 150 Milyon !… 
Deştikçe üçer beşer artan bu miktarın ne zaman netleşeceği ve nereye kadar gideceği henüz belli değil.
Hele bir kesin hesap ortaya çıksın, o zaman göreceğiz Hanya ile Konya'nın haritadaki yerini !..

Başkan Muzaffer Bıyık'a geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında sordum.. O da, '' Kesin hesaplar''ın netleşmediğini söyledi ve bu borcu 1 yıl içerisinde sıfırlayacağını ifade etti..
Peki nasıl olacak bu?
Kendisinden başlayıp, en alttaki memura ve işçiye kadar herkesin katkı sunacağı ekonomik tedbirlerle, yani Tasarruf Politikasına harfien uyularak bu borç illetinden bir an önce kurtulacaklarını ifade etti.
Muzaffer Bıyık, başkanlık makamına geldiğinden bu yana 2 ay oldu. Bu 2 ay zarfında ilk hedeflerinden olan tasarrufa yönelme politikasında dediğini yaptı dersek yalan olmaz. Hem de hatırı sayılır bir tasarruf örneği göstererek.
İlk olarak kiralık araçlardan başlayarak her birim müdürünün altına tahsis edilen otomobilleri ellerinden aldı.. Hafta sonu, bayram  ve yaz tatillerinde dahi her gün 24 saat emirlerinde olan ve üstelik yakıtının da belediye tarafından karşılandığı otomobillere el koydu. Ne kadar ihtiyaç olduğunun hesabını da yaparak, fazlalıkları iade etti. Kalanları ise bir havuzda toplayıp, hangi birimin, ne zaman ve ne kadar süreyle ihtiyacı var ise o kadar aracı imza karşılığında garajdan çıkarttırdı. Babalarının malı gibi kullandıkları otomobilleri ellerinden alınan müdürler, ev ve iş yerine ya kendilerine ait otomobilleriyle, ya da toplu taşıma araçlarıyla gidip gelmeye başladılar…

Sonra ?..
Sadece 1-2 saatlik organizasyonla başlayıp biten ve yaklaşık olarak  2 milyon TL'ye mal olan Uluslararası Yarı Maratonu'na son verdi...
Farkında mısınız? Önceki gün kutladığımız Kadir Gecesi'nde de bir etkinlik yapılmadı? 
Bu sayede 350 Bin TL  cepde kaldı…
Şehirler ve Kültürler Dayanışma Şenlikleri de bu tasarruf politasından nasibini aldı…
Zaten boş olan kasaya bu nedenle de en azından 2 milyonluk senet sepet girmedi…
15 Yıl bu kentin belediye başkanlığını yapan Şükrü Karabacak, seçimlere bir kaç ay kala Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde yapılacak olan etkinlikler için organizasyon şirketiyle milyonlarca liralık sözleşme imzalamış, eğer herhangi bir taraf iptali düşünürse toplam bedelin yüzde otuzunu ödemesi kararlaştırılmış. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bu sözleşmeyi hem iptal edip, hem de işi alan organizasyon şirketinin yetkilisi ile anlaşarak yüzde otuzluk ceza-i muideden vazgeçilmesini sağlamış..
Bu güne kadar bazı müteahhitlere verilen alt ve üst yapı çalışmalarının bir kısmını başkan olduktan sonra belediyeye ait araçlarla yapılmasını sağlayan Bıyık, buradan da hatırı sayılır bir paranın buhar olmasının önüne geçmiş…
Mahalle İftarlarına kol kola gelen ahbap çavuşlar yüzünden gerçek hak sahipleri kıyıda köşede bırakılıyordu, şimdi kapılarına kadar her akşam en az üç kap sıcak yemek götürülüyor, Bu da işin manevi bouyutu..
Bu saydıklarım sadece 2 ay içerisinde oldu… 
Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık , sırf bu uygulamalarla milyonlarca TL'lik  masrafın önüne geçmiş oldu… 
1 yıl içinde belediyenin borcunu sıfırlayacağına dair söz verdi…
2 ay içerisinde bunlar olduysa, bu gidişle sanırım bu iş 1 yılı dahi bulmayacak, yeter ki, köstek olmayalım, yeter ki, erkek bir hayvana yavrusunu emzirmeye çalışmayalım..