Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebzeliler bayramlaşmada buluştu

Gebzelilerin bir araya gelerek kaynaştığı geleneksel kent bayramlaşması, kent meydanı Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gebzeliler bayramlaşmada buluştu
05 Temmuz 2016 - 21:20

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Küslerin ve dargınların barıştığı, var olan kardeşlik ve huzur ortamının artarak devam ettiği daha nice bayramlarda bir arada olmak dileğiyle Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

GENİŞ KATILIM
Gebzeliler bayramlaşmada buluştu. Gebze’nin geleneksel kent bayramlaşması kent meydanı kültür merkezi salonunda yapıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma törenine, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti 25. Dönem Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı Hasan Soba, il ve ilçe yöneticileri, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Sadık Albayrak, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

11 AYIN SULTANI RAMAZAN
Hava muhalefeti nedeniyle GKM’ye alına bayramlaşma töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “11 ayın sultanı bir Ramazan ayını daha, hak ettiği şekilde dini vecibelerimizi yerine getirerek geride bıraktık. Önce Kadir gecesine ardından Ramazan bayramına erişmeyi Rabbim nasip etti. Mağfiret, paylaşma, dua, affedilme ve Kur’an ayı Ramazanı, her sene olduğu gibi bu sene de siz değerli hemşerilerimizle dolu dolu idrak ettik.

PAYLAŞMA VE HOŞGÖRÜ DOLU
Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Ramazan Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bizlere ne mutlu ki ailelerimizle ve sevdiklerimizle Ramazan bayramını, barış, sükunet ve huzur ortamında birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Yanı başımızda, komşu devletlerde ve kimi İslam coğrafyasında bir damla huzura, barışa ve bir lokma ekmeğe muhtaç Müslüman kardeşlerimiz var.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET
Ramazan ayı boyunca olduğu gibi bugün ve bundan sonrada zulüm altında kahır çeken tüm Müslüman kardeşlerimizin barışa ve huzura ermesi için Rabbimize dua edelim. ‘Tek bayrak, tek vatan ve tek millet’ diyerek vatanını bölücü teröre, her türlü hain odağına karşı kanının son damlasına kadar koruyan polisimize ve askerimize; bu uğurda Hakk’a yürüyen tüm şehitlerimize de bu birlik ve beraberlik gününde dua edelim. Değerli hemşerilerim; bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.

DARGINLARIN BARIŞTIĞI BAYRAMLAR
Küslerin ve dargınların barıştığı, var olan kardeşlik ve huzur ortamının artarak devam ettiği daha nice bayramlarda bir arada olmak dileğiyle Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi. Başkan Köşker’in ardından kürsüye gelen Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise bayramların birleştirici ve manevi ikliminin önemine değindi. Bazı İslam ülkelerinde yaşanan savaşlardan etkilenen Müslümanların biran önce huzur ve barış ortamına kavuşması temennilerini dile getiren Kaymakam Arslan, Gebzelilerin Ramazan bayramlarını tebrik etti. Konuşmaların ardından protokol ve Gebzeliler GKM’nin fuaye alanında bayramlaştı.