Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca’da inşa edilecek 1800 kişilik spor salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Darıca Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı
23 Kasım 2018 - 13:18
Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il genelinde 50’ye yakın okulda spor salonu yaptıklarını bu salonlar sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulacağı gibi spor yapmalarına imkan sağlayacağını söyledi.
Karaosmanoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi;’’Ülkemizin, şehirleriğmizin kalkınmasını gururla izliyoruz. Güvenli, huzurlu, sağlıklı yaşanan şehirlerde yaşamayı arrzu ediyoruz. Hemen yan tarafta bulunan askeri alanı halka açıyoruz. 15 yılda hayal edilemeyen projeleri hayata geçirdik geçirmeye devam ediyoruz. Bu spor salonu da bu porjelerden biri. Spor salonlarını önemsiyoruz 50’ye yakın okula spor salonu yaptık. Bu salonlar gençlerin önünü açacaktır, bu tür salonlarla gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış olacağız onların spor yapmalarını sağlayacağız. Buradan sadece gençler değil ailelerde spor yapma imkanına kavuşacak. Darıca 200 bin nüfusu aştı, insanları 4 duvar arasında kalıyor işte bu tür salonlar insanlarımızın spor yapmasına kavuşmasını sağlayacağı gibi mutlu bir toplum yetiştirilmesine katkı da sunacaktır.’’
 
KARABACAK; GENÇLERE 
ÖNEM VERİYORUZ
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ta konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destekleriyle verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gençlere önem verdiklerinin altını çizen Başkan Karabacak, bu tesis bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti ve tesisin hemen yanda bulunan gençlik merkezi ile özdeşleşeceğini vurguladı.
 
KARAMAN TEŞEKKÜR ETTİ
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman da spor salonunun ilçeye değer katacağını gençlerin spor yapma imkanı sağlayacağını belirterek emeği geçenlete teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından Kapalı Spor Salonunun temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.
 
DEV BİR TESİS
Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılacak olan spor salonu toplam 10 bin 215 metrekare kullanım alanına sahip dev bir tesis olacak. Tesis yüklenici firma tarafından 2019 yılı Temmuz ayında tamamlanacak. Bodrum, zemin ve tribün kat şeklinde inşa edilecek olan yapı pek çok sporun yapılmasına imkan verecek. Yapının bodrum katında 55 araçlık otopark yer alacak. Bu katta iletişim odası, mekanik oda, mescitler, giyinme odaları ile duş alanları ve depolar bulunacak. Zemin katta ise bin 126 metrekare alanda basketbol, voleybol ve sahası oluşturulacak. Zemin katta, sporcu girişi, plates-aerobik salonu, fitness salonu ve çok amaçlı salon yer alacak. Bu katta ofis, antrenör odaları, hakem odaları, müdür odası, ilk yardım odası, basın toplantı odası, haberleşme odası, güvenlik odası, mutfak, kantin, 6 adet soyunma alanları, engelli soyunma alanları, depo bulunacak. Yapıda bin 800 kişilik seyirci tribünü oluşturulacak.