Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başaran: Kadrolu taşeron yarattılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, İzmit ve Darıca’da ziyaretlerde bulundu.

Başaran: Kadrolu taşeron yarattılar
08 Mart 2019 - 08:35
Emek Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, İzmit’te Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikasını ziyaret etti. Burada konuşan Başaran, “696 sayılı KHK ile belediyelerde çalışan taşeron işçiler belediye şirketlerine geçirildi. Hükümet ‘Taşeron işçilere kadro verdik’ dedi ama aslında kadrolu taşeron yarattı. Üstelik belediye şirketlerine geçirilen işçiler Haziran 2020 yılına kadar 4+4 ücret zammı ile adeta açlığa mahkûm edildi” dedi. Darıca’da Kastamonulular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ve ev ziyaretlerinden bulunan Başaran, Artı Tv’de canlı yayına da katıldı. 
 
‘ZAMANLA HAKLARIMIZI 
KADROLU İŞÇİ GİBİ ALACAĞIZ’
Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ise, norm kadroda düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. “Öncelikle hoş geldiniz, büyük bir özgüven örneğisiniz. Sadece Kocaeli’de 11 bin üyemiz var. Sizi de yakından takip ediyoruz” diyerek sözlerine başlayan Ersoy, “Taşeron sistem, insanlığın kabul etmeyeceği bir sistem. Taşeron sistemin kaldırılması, işçi arkadaşların kadroya alınması için mücadele ettik. Bizi işveren sendikası gibi gösterenler Genel Başkanımız 2008 yılında taşeron işçiler içerisinde örgütlenmeyi başlatırken ‘Bırakın, onlarla uğraşmayın’ diyordu” dedi. 
Yasanın bu şekilde çıkmasını istemediklerini de belirten Ersoy, “Kadro olsa daha iyi olurdu. Ama gelecek için büyük bir imkân bu. Zamanla haklarımızı kadrolu işçi gibi alacağız. Ama hukuki düzenlemeler gerekiyor. Norm kadro denilen sistemde düzenleme yapılmalı. Biz sendikal çalışma yaparken derdimiz işçi arkadaşların sorunlarını sıkıntılarını çözmek. 
Partinizin işçiler adına çalışma yapması hoşumuza gidiyor, duygularımız bir. Emek Partili arkadaşlarla beraber de çalıştık, birbirimizi tanıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Ardından Darıca’da ziyaretlerde bulunan Başaran, burada önce Kastamonulular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde bir toplantıda buluştu. Daha önceden AKP ve MHP’ye oy veren vatandaşların ağırlıkta olduğu toplantıda, kriz ve söylem tartışması yaşandı. İktidarın tutumunu ciddi şekilde eleştiren bir vatandaş, “Muhalefete, halka ve esnafa yönelik Cumhurbaşkanının söylemlerini doğru bulmuyorum. Ülkede bir kriz ve bu gerçek, hepimiz etkileniyoruz” dedi.