Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Belediyesi'nde kaç kişi işe başladı?

Vatandaşın en büyük gündemi istihdam. Belediye başkanlarına en çok talep iş konusunda geliyor. Peki Darıca Belediyesi seçimden sonra kaç personel işe aldı?

Darıca Belediyesi'nde kaç kişi işe başladı?
10 Ekim 2019 - 12:56
Dün akşam bir Kocaeli TV'de yayınlanan Ters Köşe programına konuk olan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık istihdam konusunda önemli açıklamalara imza attı. Bıyık, “Sanayicilerle ş birliği içerisindeyiz. Şuana kadar 450’e yakın insana iş bulduk. 6 ay içerisinde 2 bin civarında kişiye çalışabilecekleri bir iş alanı sunduk. 2 bin kişiye “size uygun iş var” dedik. Net olarak ise450’e yakın kişiye iş bulduk. Bu güzel bir rakam. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana belediyeye ise sadece 8 tane personel aldık.” ifadelerini kullandı.
 
HERKESİ BELEDİYEYE ALMA LÜKSÜMÜZ YOK!
“İstihdam konusu vatandaşımızın gündemiz. İstekleri belediyede işe başlamak. Takdir edersiniz ki her vatandaşı belediyede istihdam edebilme şansımız yok, böyle bir bütçemiz, lüksümüz yok. Herkesi işe alırsak sadece maaş veren, hizmet üretemeyen bir belediye olurduk. Buna karşılık bizlerde büyükşehir ile birlikte İstihdam masası kurduk.
 
6 AYDA SADECE 8 PERSONEL ALDIK
“900 çalışan personelimiz vardı. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana 8 tane personel aldık. Bunlarda alanında uzman mutfağında isimlerdir. Biz kendi içimizde rotasyon ile elaman problemini çözmeye çalışıyoruz”
 
MECLİS TOPLANTILARINI CANLI YAYINLIYORUZ
“Öncelikle şeffaflıktan kastımız gizli kapalı kapı arkasında asla bir şey yapmama kararı aldık. Bakın meclis toplantılarını canlı yayınlıyoruz. Vatandaşımız bizi oturduğu yerden canlı izleyebilir. Bütün ihaleleri canlı olarak yayınlıyoruz. Her konuyu mecliste tartışıyoruz.