Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''Gerekli tedbirleri alıyoruz!''

Darıca’nın belirli yerlerinde bulunan Doğalgaz İstasyonlarının çevreye verdiği tehlikeyi gündeme taşıyan gazetemizin haberine PALGAZ cevap verdi. PALGAZ yetkilileri, ülkenin her yerinde bu tarz istasyonlara rastlamanın mümkün olduğunu ifade ederek, gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını belirttiler.

''Gerekli tedbirleri alıyoruz!''
10 Eylül 2018 - 11:12
Darıca PTT kavşağı olarak bilinen, OYAK Aslan Çimento yolu üzerinde Bağlarbaşı Mahallesi Tuzla Caddesi yolu üzerinde bulunan doğalgaz istasyonu ile alakalı PALGAZ bir açıklama yaptı. PALGAZ’ın yaptığı açıklamada ‘’Şehirlerin doğalgaz arzlarının sağlanabilmesi için EPDK tarafından hazırlanan lisans eki temel teknik kriterler doğrultusunda, yüksek basınç, orta basınç ve düşük basınç doğalgaz hatları ve buna bağlı tesisler, mevcut imar planları doğrultusunda projelendirilerek EPDK onayına sunulur. Darıca bölgesine ait istasyon yerleri, henüz hatların imalatına başlanmadan izinleri alınmıştır. 
 
ÇOĞU ŞEHİRDE BÖYLEYMİŞ
‘’Diğer taraftan doğalgaz şirketi dağıtım hatları ve bu hatlara bağlı tesisleri projelendirirken, teknik emniyet mesafelerine uymakla yükümlüdür. İlgili haberde belirtilen tesisler, yeşil alanlar ve parklar öncelikli olacak şekilde trafiği aksatmayacak alanlara yerleştirilir ve bu tesisin etrafında gereki emniyet tedbirleri alınır. Bazı şehirlerde yol kenarında bulunan geniş kaldırımlarda da bu tesislere rastlamak mümkündür’’ denildi.