Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da "Güven ve Huzur" uygulaması

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Koordinesinde son 1 haftada 4 ayrı uygulama gerçekleştirildi. Darıca’da da yapılan uygulamada parklarda ‘‘Parklar Berkemal” uygulaması yapıldı.

Darıca'da "Güven ve Huzur" uygulaması
14 Şubat 2018 - 08:28
Polisin düzenlediği uygulamalar kapsamında, meydana gelebilecek asayişe müessir olayları ile muhtemel terör eylemlerinin önlenebilmesi, eğlence mekanlarında ve çevresinde bulunan vatandaşların rahat ve huzurunun sağlanması amacıyla Asayiş, TEM, Narkotik, Trafik ve İlçe Emniyet Müdürlükleri personelinin katılımı ile İzmit İlçesinde gerçekleştirilen “İyi Eğlenceler” uygulamasında,7 iş yerinde 264 şahsa kimlik kontrolü yapıldı.  4 işyerine çalışanların kimliklerini bildirmeme ve canlı müzik ruhsatı bulunmayıp kapalı alanda sigara içilmesine müsaade etmek gibi eksikliklerden işlem yapıldı.
 
PAZAR YERLERİ İNCELENDİ
Pazar yerlerinde meydana gelebilecek yankesicilik, kapkaç ve açıktan hırsızlık olaylarının önlenmesi, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması amacıyla Asayiş Şube ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin personelleri ile Gölcük, Darıca, Çayırova, İzmit, Gebze ve Derince ilçelerinde bulunan semt pazarlarında yapılan ‘‘Hayırlı Pazarlar’’  uygulamasında 7 semt pazarında 429 şahısa kimlik kontrolü yapılırken 92 araç incelendi.
 
1 KİŞİYE İDARİ İŞLEM YAPILDI
Parklarda meydana gelebilecek asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla Asayiş Şube Yunus Timleri,  Mobil Park,  Narkotik Motorize timleri, Trafik ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin katılımı ile Gölcük, Karamürsel, Darıca, Kandıra ve Körfez ilçelerinde bulunan parklarda ‘‘Parklar Berkemal” uygulaması yapıldı. Gerçekleştirilen uygulamada 39 park 231 şahıs sorgulandı. Ayrıca 45 araç kontrol edildi. Uygulamalar esnasında çevreyi rahatsız etmek suçundan 1 kişiye idari işlem yapıldı.
 
ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN
Çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek güvenli bir ortamda gelişimlerini sürdürmek ve güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla; Asayiş, Çocuk, Narkotik Şube ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin katılımı ile Gebze, Çayırova, Dilovası, Darıca ve Kartepe ilçelerinde okul çevreleri, okul çevrelerindeki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, internet kafelerde “Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız’’ uygulaması yapıldı. Uygulamalarda 53 okul ve çevresinde çalışma yapıldı. 8 işyerinde 228 şahıs kontrol edildi. Trafik yönünden 30 araç ve 6 servis aracı denetlendi.