Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUNUZ!

Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği Yönetimini ağırlayan Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, gazetelerin birleşmesinden övgüyle söz etti

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUNUZ!
29 Nisan 2013 - 08:19
 KOGSAB Yönetim Kurulu’nunziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, ‘’gazete sahiplerinin bir araya gelerek böyle bir birliktelik oluşturması, görülmüş değil. Emeği geçen ve çabası olanları tebrik ediyorum’’ dedi

Kocaeli’nde kurulan birliktelik  ile Türkiye’de bir ilki başaran  Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB)’nin  yönetim kurulu üyeleri Kenan Höbek, Yunus Kahraman,  Suat Malkoç, Adnan Üner, Erol Polat, Türker Demirci ve Ekrem Meral,  Basın İlan Kurumu Kocaeli Müdürü Muharrem Mermertaş’ı ziyaret ettiler. Toplantıya,  Kocaeli gazeteciler Cemiyeti başkanı Halit yılmaz ve başkan yardımcısı Çetin Gürol’da katılırken, başka programları nedeniyle birliğin diğer yöneticileri  İsmail Kadı, Ahmet Duvarbaşı ve Bilal Kocabay ise katılamadı.
 
Sıkı diyalog teklifi
KOGSAB Başkanı Kenan Höbek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kurum müdürüne hem birliğin kuruluş amacı, ilkeleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi hem de yerel basının sorunlarının çözümü ve daha kaliteli ve daha beğenilir bir basının ortaya çıkması için  sıkı bir diyaloğ teklif ettiler.
 
Programlı çalışma başladı
Ayrıca  birliğin, Gebze, Gebze Haber, Çağdaş Kent, Yenigün, Avaz, Nefes, Darıca, Bizim Gebze, Son Nokta, Dilovası, Beylikbağı gazeteleri tarafından kurulduğunu ancak  kapılarının herkese açık olduğunu da  anlatan yönetim kurulu üyeleri, önümüzdeki bir aylık dönemi programladıklarını,  gazetecilik mesleği adına olumlu projelere imza atacaklarını  ifade ettiler.
 
Birliğin temeli, demokrasi ve tahammül
Birlik Başkanı Kenan Höbek,  birliğin karşılıklı anlayış, demokratca davranış, karşılıklı tahammül, paylaşım, bencillikten uzak durma, gazetecilik mesleğine sahip çıkma, doğru  ve dürüst haber anlayışı üzerinde kurulduğunu ifade ederek, bu güç birliğinden herkesin kazanacağını vurguladı.Toplantıda, ilan ve reklamlar, internet siteleri, gazeteciliğin eksik ve düzeltilmesi gereken yönleri,  yerel basının sıkıntıları ele alınırken, bu tür görüşmelerin sık sık yapılması konusunda da anlayış birliğine varıldı.
 
İmkansızı başardınız
Basın İlan Kurumu Kocaeli Müdürü Muharrem Mermertaş, çok zor bir işi başardıkları için bir araya gelen 11 gazete sahibini kutladığını belirterek, “ Böyle bir birlikteliği başarmak çok zor. Sizi her şeye rağmen bir araya gelip aynı çatı altında, aynı amaç için toplandınız. Tebrik ediyorum ‘’dedi. Kocaeli Gazete sahipleri Birliği’nin kuruluşunu yakından takip ettiğini de ifade eden Mermertaş, Kocaeli bölgesinde böyle bir birliğin kurulmasından gurur duyduğunu söyleyerek,’’doğru bir yaklaşım. Ayrıca, ülkemiz yerel basınına örmek olacak bir adım. Müthiş bir proje. Eski bir gazeteci olarak, bu tür birliklerin ülkenin her tarafında kurulmasından yanayım. ilk fırsatta ziyaret edeceğim. Diyalog içinde olmaktan mutluluk duyarız.”şeklinde konuştu.