Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de sakıncalı plaj yok

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yaptığı deniz suyu analiz raporlarına göre ilimizde denize girilebilecek plajlar belirlendi. Çevre Sağlığı Hizmetleri’ne göre ilimizde bulunan plajların tümünün yüzme alanı olarak belirlendiği ve sakıncalı alan olmadığı öğrenildi

Kocaeli'de sakıncalı plaj yok
14 Haziran 2018 - 15:59
Kocaeli’nin hem Marmara Bölgesi’ne, hem de Karadeniz Bölgesi’ne kıyısı olması deniz turizminin oluşmasını sağlıyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanlar artık tatil amaçlı denize girmeye hazırlanıyor. Temiz deniz suyuna sahip olan Kocaeli’nin plajları mavi bayrak da alarak ilgiyi daha fazla artırdı. Kocaeli plajlarının ilgi görmesinin bir diğer nedeni de konumu itibari ile pek çok şehre yakın olması.
21 PLAJIN TÜMÜNE GİRİLEBİLECEK
Denize girerken sağlığımıza da dikkat etmemiz gerekiyor. O yüzden Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün tahlilleri sonucunda uygun not verdiği plajları tercih etmek gerekiyor. Kocaeli’nin deniz haritasını çıkartan Halk Sağlığı Müdürlüğü, denize girilebilecek ve girilmeyecek yerleri Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi’nden açıkladı. Buna göre analizi yapılan 21 plajın tümüne girilebilecek.
MAVİ BAYRAK SAYISI 4’E ÇIKTI
İzmit Körfezi’ndeki durum müdürlüğün açıklamalarına göre oldukça iyi.  Körfez bölgesindeki diğer tüm plajlarda denize girildiği açıklandı. İzmit Körfezi’nde 1, Kandıra’da 3 Mavi Bayraklı plajımız mevcut. Karamürsel Altınkemer, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı halk plajlarında temiz denizin simgesi olan Mavi Bayraklar dalgalanıyor.  
İLÇE İLÇE DENİZE GİRİLEBİLECEK PLAJLAR
BAŞİSKELE
Lastik İş Sosyal Tesisleri Yanı- İyi
DARICA
Bayramoğlu Halk- İyi
Kadınlar Plajı- İyi
DİLOVASI
Tavşancıl Plajı- İyi
GEBZE
Tübitak-Mam Plajı- İyi
GÖLCÜK
Ulaşlı Plajı- Mükemmel
KANDIRA
Babalı-Mükemmel
Bagırganlı Plajı- İyi
Cebeci Plajı- Mükemmel
Gemiciler Koyu Plajı- Mükemmel
Kefken- Mükemmel
Kerpe Plajı- Mükemmel
Kerpe Miço Kadınlar Plajı- Mükemmel
Kovanağzı- Mükemmel
Kumcağız-Mükemmel
Sarısu- Mükemmel
Seyrek- İyi
KARAMÜRSEL
Altınkemer Plajı- Mükemmel
Dereköy Sahili- İyi
Ereğli Defne- Mükemmel
DİLOVASI
Tavşancıl- İyi