Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MOPAŞ'ın ayrıcalığı ne?

Darıca Belediyesi İstasyon Caddesi üzerindeki MOPAŞ mağazasının önünde yer alan ağaçları önce budadı daha sonra keserek ortadan kaldırdı. CHP ağaçları sordu Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yenisi dikilecek dedi. Ancak ortada bir çalışma yok.

MOPAŞ'ın ayrıcalığı ne?
14 Ocak 2016 - 13:44

Darıca Belediyesi, İstasyon Caddesi üzerinde ki MOPAŞ binası önünde ki ağaçları yenisini dikeceğiz diyerek kesti. CHP ise ağaçların ne zaman dikileceğini ve kesilme nedenini sordu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Darıca Belediyesi meclis toplantısında CHP meclis üyesi Serap Aydın soru önergesi vererek İstasyon Caddesi üzerinde kesilen ağaçları soru önergesi ile gündeme getirdi.  

Aydın önergesinde, İstasyon Caddesi üzerinde yer alan ve  bir süre ön yaptırılarak hizmete açılan MOPAŞ binası önündeki ağaçların önce budandığını daha sonra ise kesilerek tamamen ortadan kaldırıldığını belirterek söz konusu ağaçların ne adına kesildiğini, yerine yenilerini ne zaman dikileceğini sordu.  Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise ağaçların yaşlı olduğunu ve bundan dolayı cadde üzerinde yenileme çalışmaları için ağaçların kesildiğini diğerlerinin de kesileceğini ve caddenin tamamen yeniden yapılandırılacağını söyledi. 

MOPAŞ’A 5 METRE ALAN

CHP meclis üyesi Serap Aydın ayrıca Darıca Belediyesi’nin kestiği ağaçların olduğu kısımda MOPAŞ için 5 metrelik kullanım alanına da izin verdiğini belirterek, belediyenin bu konuda ki tutumunun nedenini sordu. 

Konuyla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtlayan CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Serap Aydın, söz konusu ağaç kesilme olayı ile MOPAŞ’a 5 metrelik kullanım sahası izninin takipçisi olacaklarını belirterek, “Meclis toplantısında 5 metrelik kullanım alanını sordum. Başkan işyerinin yeni açıldığı için böyle şeylerin olabileceğini ve zabıtaların söz konusu yere gidip bakmalarını istedi. Ancak aradan bir haftadan fazla zaman geçti MOPAŞ o alanı istediği gibi ve aynı şekilde kullanıyor. Ayrıca kaldırımlar çöplük gibi”dedi.