Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DASİAD, Yakup Törk'ü ağırladı

Darıca Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİAD)'ın belediye başkan adayları için düzenledikleri toplantılarının ikincisinde CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk'ü Bayramoğlu Hegsagone Hotel'de ağırladı.

DASİAD, Yakup Törk'ü ağırladı
25 Mart 2019 - 20:23
 Darıca Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİAD)'ın belediye başkan adayları için düzenledikleri toplantılarının ikincisinde CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk'ü Bayramoğlu Hegsagone Hotel'de ağırladı.


 
ÖZDİNÇER; OLUMLU TEPKİLER ALDIK
DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdinçer'in ev sahipliği yaptığı toplantıda CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk'e CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım ve meclis üyesi adayları eşlik etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdinçer, cumartesi günü ilki gerçekleştirilen toplantı sonrasında çok olumlu tepkiler aldığını ifade etti. Kent Konseylerinin Darıca için önemine dikkat çeken Özdinçer, hangi aday seçilirse seçilsin bu yapılanma için destek göreceklerinden şüphesi olmadığını belirtti. İlk toplantıda Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık'ın sonrasında ise CHP Belediye Başkan Adayı Yakup Törk ile birlikte olduklarını ve üçüncüsünde de Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Selim Çetinkaya ile de birlikte olacaklarını da sözlerine ekledi. 
 
TÖRK, ALEMDAR'I ANARAK SÖZLERİNE BAŞLADI
Özdinçer'in ardından CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım'da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Projelerini anlatmak, kendini tanıtmak ve üyelerin sorularını cevaplandırmak üzere kürsüye gelen CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, derneğin kurucusu Ahmet Alemdar'ı anarak sözlerine başladı.
 
DASİAD BENİM EVİM
Kendi tanıtarak söze başlayan Belediye Başkan Adayı Yakaup Törk, "Darıca'da doğmuş ve büyümüş bir kardeşinizim. DASİAD benimde evim. Bu kentte hayal kurarak büyüdüm. Hala da bu kent için hayallerim var. Vizyonumuzu ortaya koyan projelerimi tanıtmak için sizlerin huızurunuzdayım. Kent konseyi konusunda net konuşmak isterim. Bana muhalefet olan bir kent konseyi yapılanmasının taraftarıyım. Destekçisi olacağım."dedi.
 

 
DARICA'DA KADINLARA ÖNEM VERECEĞİZ
Törk nüfus gelişimi ile başladığı konuşmasında, "Özellikle genç nüfusu yoğun olan bir kent olduğumuz için özellikle spor yapan bir nüfusa sahip olmamız lazım. Bunun yanında kendine yeten, eğitim , kültür, sosyal ve sanatsal çalışmalara imza atan bir halk yapısında olmamız gerekir. Hizmete en çok ihtiyaç duyan bir kentten bahsetmek isterim. Arkamızda inanılmaz vizyon sahibi bir teknik ekip var. Kreşlerimizden, imara, spor komplekselerinden, kültür ve sanat evlerine, sokaklarına, deprem önlemlerinden, yaşlılarımıza önem vereceğiz. Darıca'yı özellikle kadın kenti yapmak istiyoruz. İster çalışan ister ev kadını olsun onların yararlanabileceği her mahallede kadın merkezleri oluşturacağız. Hanımeli Pazarı'da bunun bir parçasıdır. Hangi siyasi partiye ait olursa olsun, hangi ekonomik seviyeye sahip olursa olsun kadın bizim için en önemli unsurdur.
 
GTÜ'NÜN DARICA'YA KATKISI OLACAK!
 
Darıca'nın merkezindeki ve mahallelerdeki okul dağılımlarına baktığımızda vahim bir sonuç çıkmaktadır. Ortaokul sayısı oldukça yetersiz. Eğitim konusunda mutlaka yapılması gerekenler vardır. Gebze Teknik Üniversitesi var. Yapanlardan Allah razı olsun ama Darıca'ya hiçbir katkısı yok. Buranın öğrencileri Tuzla, Pendik ve Kartal'da ikamet ediyor. Mutlaka Darıca'ya bir üniversite yapılanması sağlanmalıdır. Biz burada 700 kapasiteli bir öğrenci, yurdu yapacağız. Bizim için önemli bir proje. İnşallah Allah bunu yapmayı bize nasip eder. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak dursun istiyoruz. Maalesef sayı hep artıyor. İşte bunu ortadan kaldırmak için Gençlik Merkezlerini hayata geçireceğiz. İçerisini gencin istediği şekilde donanımını sağlayacağız. Gençler bilişimle, çağa uygun, robotik kodlamalar ve satranç gibi konularla ilgilenmek istiyor. Bunları onalara sağlamak kaçınılmazdır.
 
BU KENTİ DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIM
Benden kimse saat kulesi beklemesin, benden kimse 15 bin TL verip elektrik direği almamı beklemesin. Ben bilançoyu okuyup, Darıca'yı en iyi şekilde yöneteceğim. Darıca Kapalı Pazarı'nın olduğu yer kaç aydır trafiğe kapalı. Esnaf kan ağlıyor. Ben başkan olsaydım ve bu durumu yaşasaydım, keserdim bir ceza, bakın görün o yol nasıl yapılıyor hemen. Bu kenti düzlüğe çıkaracağıma hepinizin önünde söz veriyorum. 6 ayda bir halk meclislerinde vatandaşlarımıza hesap vereceğiz. Her daim vatandaşı ile iç içe olan bir başkan olacağım.