Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Askeri araca hain saldırı!

Askeri aracın geçişi sırasında doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamada 28 asker yaralandı.

Askeri araca hain saldırı!
19 Ekim 2012 - 11:51
Ağrı’nın Eleşkirt ile Erzurum’un Horasan ilçeleri arasındaki Türkeli köyü yakınında teröristlerin yolaçtığı belirtilen patlamanın ardından boru hattında yangın çıktı. Eleşkirt’e 10 kilometre kadar uzalıkta meydana gelen yangında onlarca metre yükselen alevler, ilçeden de görüldü.  
 

Yetkililerin hemen vanoları kapatarak gaz akışını kesmesi ile bir süre sonra yangın söndü. PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi içins bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.

VALİ: 28 ASKER YARALANDI
        
Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt  ilçesinde askeri aracın geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, “Patlama esnasında  28 askerimiz çeşitli şekillerde yaralandı” dedi.

Vali Tekinarslan, yaralı askerlerin  Eleşkirt Devlet Hastanesi’nde ilk tedavilerinin ardından Ağrı Devlet Hastanesi’ne  sevk edildiğini belirtti.

Patlamada, 28 askerin çeşitli şekillerde yaralandığını ifade eden  Tekinarslan, vücudunda 3’üncü derece yanık bulunan bir askerin ise Erzurum’a  gönderildiğini söyledi.

Vali Tekinarslan, şunları kaydetti:

“Doğalgaz boru hattına teröristlerce uzaktan kumandalı zaman ayarlı  patlayıcı saldırı düzenlendi. Patlama esnasında karayolunun güvenliğiyle ilgili  personel çeşitli şekillerde yaralandı. Çoğu yanık vakası. Ama yanıkların büyük  kısmı hafif. Patlamanın ardından yaralanan askerlerimiz hastaneye ulaştılar.  Hayati riski olan personelimiz ambulanslarla intikal etti. Sağlıkçı  arkadaşlarımız seferber oldu. Allah esirgedi.”

Olayda can kaybının olmadığını, durumun kontrol altında olduğuna dikkati  çeken Tekinarslan, “Bu hainlerin nerede, ne zaman, ne yapacakları görülmüş oldu.  Bu tür olaylar bizi hiçbir zaman yılgınlığa düşürmez. Ağrı’da bütün  vatandaşlarımız hastaneye akın etti. Bu hain saldırıyı lanetlediler” dedi.

Tekinarslan, patlamanın teröristler tarafından yapıldığını bildiklerini,  bölgede yangının söndürüldüğünü, güvenlik güçlerinin patlamayı yapan ekiplerin  peşinde olduğunu kaydetti.