Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yavru flamingolar hızla büyüyor

3 ay önce Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen 7 Büyük Pembe Flamingo yavrusu, anne ve babalarından bağımsız bir şekilde beslenmeye başladılar.İlk 2 ay anne ve babalarının yardımıyla beslenen flamingolar üçüncü aydan itibaren kendi başlarına beslenerek, anne ve babadan ayrıldılar. 100 günün ardından kendi kolonilerini kurmak için hazırlık yapmaya koyulacaklar.

Yavru flamingolar hızla büyüyor
12 Ekim 2015 - 09:37
Halen yetişkin görünümüne ulaşamayan flamingo yavruları, Hayvanat Bahçesi’nin onlara sağladığı doğal yaşam standartlarına uygun bakım koşulları sayesinde sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişimlerini devam ettiriyor.Flamingolar, yavru dünyaya getirmeden önce, yumurtalar için gagaları yardımıyla taşıdıkları çamurdan 30-40cm yüksekliğinde yuva hazırlıyorlar. Anne ve baba flamingolar nöbetleşe bir şekilde kuluçkaya bu yüksek yuvada yatıyor. Kuluçka süresi ortalama 30 gün sürüyor.
Yumurtadan çıkan flamingo yavruları, 2 ay anne ve baba tarafından besleniyorlar. 3 aylık olduklarında kendi başlarına beslenebiliyorlar. Doğada 100 günlük olduklarında ise, artık tamamen anne ve babadan bağımsız hareket etmeye başlıyorlar.
Yetişkin görünümüne ise, 2 – 4 yıllık bir süreden sonra ulaşıyorlar. Bu süreden sonra kendi yavrularını dünyaya getirebilecek fiziksel yapıya kavuşuyorlar.