Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Görtan Otomotiv, ticari araçlara uygulanan ÖTV indirimini tanıttı

Görtan Otomotiv, ticari araç müşterilerinin hem keyifli bir gün geçirmesi hem de ticari araçların yenilenmesinde uygulanacak ÖYV indirimi hakkında bilgi vermek için hafta sonu tanıtım günü düzenledi.

Görtan Otomotiv, ticari araçlara uygulanan ÖTV indirimini tanıttı
03 Ekim 2016 - 09:17
Ticari aracını yenilemek isteyen ticari araç sahipleri böylece en ucuz araçta yaklaşık 22 bin TL indirim fırsatından yararlanacak.
Görtan Otomotiv, ticari araç müşterilerinin hem keyifli bir gün geçirmesi hem de ticari araçların yenilenmesinde uygulanacak ÖYV indirimi hakkında bilgi vermek için hafta sonu tanıtım günü düzenledi. Görtan Otomotiv sahibi ve aynı zamanda GTO başkanı olan Nail Çiler’in de katıldığı etkinlikte ticari araç sahiplerihem kahvaltı yaptılar hem de ÖYV indirimi hakkında geniş bilgiler alıp araçları incelediler.

 
ÇİLER: “UYGULAMA EKONOMİYİ CANLANDIRACAK”
Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı ve aynı zamanda Görtan Otomotiv sahibi olan Nail Çiler, ticari araç sahipleriyle yakından ilgilenirken onlarla birlikte kahvaltı yapıp sohbet etti. Hükümetin ÖTV indirimi kararını olumlu karşılayan Başkan Çiler, “Hükümetimizin ÖTV indirimi uygulaması zor günlerden geçen ülkemizin ekonomisini canlandıracak bir karardır. Esnafın yüzünü güldüren bir uygulama oldu. Ticari araç sahibi olan esnaf da uygulamadan bir hayli memnun.” dedi. Tanıtım etkinliğine Gebze Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Necati Kaya da katıldı. Ticari araç sahipleri de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.
 
HYUNDAİ MARKASI TERCİH SEBEBİ
Görtan Otomotiv Satış Müdürü Ertan Gökbayrak da ÖTV indirimi hakkında şu bilgileri verdi: “Ticari taksi müşterilerimizin hem keyifli bir gün geçirmesi hem de ticari araçların yenilenmesinde uygulanacak ÖYV indirimi hakkında bilgi vermek için tanıtım günü düzenledik. Boyanmış ve LPG takılmış örnek aracımızı tanıttık. Gelen müşterilerimiz de hem aracı incelediler hem de ÖTV indirimi hakkında bilgi aldılar. Özellikle Accent Blue ve yeni Elantra üzerine yoğunlaştılar. Her iki aracımızda kendi segmentinin en iyi araçlarından biri olup teknik ve donanım açısından ileri seviye araçlardır. Hyundai markasının hem servis ağının yaygınlığı hem de yedek parça bulunurluğu açısından ileri seviyede olması markamızı cazip hale getiriyor ve müşterilerimiz tercih ediyor. ÖTV indirimine ek olarak bayi tarafından filo indirimi de uyguluyoruz. Böylece müşterilerimiz en ucuz araçta yaklaşık 22 bin TL indirim fırsatı bulacaklar. ÖTV indirimi 30.06.2019 tarihine kadar devam edecek.”
 
KİMLER YARARLANACAK
Şehir içi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı yapan araçlar ile ticari yük taşımacılığı faaliyeti dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan ve bu faaliyetlerini yerine getirmek için kullanılan taşıtların yenilenmesi amacıyla, aynı faaliyeti devam ettirmek amacıyla kullanacak araçlar ilk alımında ÖTV indiriminden yararlanacak. Ticari maksatla taşımacılık faaliyetinde bulunmayıp sadece kendi personel veya yükünü taşıyanlar araç kiralama ve özel yolcu taşıma faaliyetinde bulunanlar ise indirimden yararlanamayacak. Aynı şekilde şehirlerarası yolcu veya yük taşımacılığı amacıyla kullanılan araçlar da yararlanamayacak.
 
İSTENEN EVRAKLAR
ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen ticari taksiler için şu belgeler isteniyor: İlgili belediye tarafından düzenlenmiş olan Ticari Plaka Tahsis Belgesi, Araç Tescil Belgesi (Ruhsat), Oda Sicil Kayıt Belgesi, Bağlı bulunan vergi dairesinden alınan faaliyet türünü de gösteren Mükellefiyet Belgesi.