Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO'dan ekonomik işbirliği

Medine Ticaret Odası ile Kardeş Oda protokolü imzalayan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, geçmişten bugüne köklü bir bağımızın bulunduğu Arap ve İslam Coğrafyası ile ekonomik iş birliği artıracaklarını söyledi.

GTO'dan ekonomik işbirliği
30 Kasım 2016 - 09:25
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, açıklamalarda bulundu. Medine Ticaret Odası Kardeş Oda protokolünün imzalandığını belirten Çiler, İslam ve Arap Dünyası ile geçmişten gelen köklü bağ nedeniyle bu adımların atıldığını söyledi. TOBB öncülüğünde geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan toplantıda 22 Arap ülkesinden gelen temsilcilerle buluştuklarını söyledi. Çiler, “TOBB ve Arap Odaları ortaklığı kuruldu. Amacımız İslam Coğrafyasında ülkelerle ekonomik iş birliğini sağlamak. Bu kadar sıkı ilişkilerimiz, geçmişten gelen köklü bir bağımız var. Bunu ekonomik ilişkilere de yansıtmamız gerekir. Bir de hep Avrupa diye tutturduk, bunun haricinde bir pazar bulmalıyız. TOBB bununla ilgili çalışma yapıyor, bizde katkı sunacağız.”dedi. 
 
BU ÜLKE HAİNLERİ GÖRDÜ 
2016 yılının sancılı geçtiğini ancak, iş dünyasının hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ettiğini belirten Çiler, “Öyle ya da böyle sağ olsun üyelerimiz faaliyetlerine devam ettiler. Bu ülke 15 Temmuz’da hainleri gördü. Darbe Girişiminden sonra üyelerimiz dik duruşlarını gösterdiler, hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ettiler. Bankalar, fabrikalar çalışmaya ve üretmeye devam ettiler. Biz ne kadar ekonomiye sahip çıkarsak, ekonomik istikrarı sağlarsak huzur kendiliğinden olur. Eğer bir ülkenin zengin olmasını istiyorsak, ekonomiye değer verip çok çalışacağız. Ben, 2017 yılının 2016 yılından daha iyi geçeceğine inanıyorum.”diye konuştu.  
 
BAKAN ÖZLÜ İLE GÖRÜŞME 
Geçtiğimiz haftalarda Gebze’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yaptıkları görüşmeye değinen Nail Çiler, özellikle Bilişim Vadisine değindi. Çiler, “Bakanımız gerçekten konulara hakim, bilgi ve birikime sahip. Daha önce savunma sanayine yönelik çok önemli çalışmalar yapmış birisi. Saygı duyulması gereken bir insan. Bilişim Vadisi 280 hektar üzerine kurulan Uluslararası Milli bir Proje. Sağolsun Valimiz bu projeye çok sahip çıkıyor. Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı kendisi, bizde Yönetimde yer alıyoruz. Hem bizden bilgi aldı hem de yasal düzenlemelerle ilgili konuştuk. Devlet tarafından Proje için 100 Bin TL bize yardım yapılıyor, ancak 36 Bin TL’si Vergi olarak alınıyor. Bunun düzeltilmesi lazım, vergiden muaf tutulmalı. Sayın Bakanımız, Kalkınma Kurulu Başkanını gönderip tanıtımını yaptıracaklarını söyledi. Buranın vizyonundan bahsedilip, kamuoyunda gündeme gelmesini istiyoruz. Ben Bakanımızdan çok umutluyum. “dedi.