Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı Gülçin'e uluslararası ödül

10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde bu yıl 2.’si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Darıca Fen Lisesi Öğrencisi Gülçin Çalışkan ‘’ Başarı Ödülü aldı. Uluslararası düzeydeki yarışmada Büyükler Kategorisinde birinci olan Gülçin Çalışkan’a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi

Darıcalı Gülçin'e uluslararası ödül
24 Nisan 2018 - 02:01

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 56 ülkeden 585 katılımcı; 1.368 eserle Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışması’na katıldı. Karikatür Yarışması’nın bu yılki konusu “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” olarak belirlenmişti. Yarışmaya  büyükler kategorisiden katılan Darıca Fen Lisesi öğrencisi Gülçin Çalışkan, 1. olurken ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı.

 

AZMİN ZAFERİ

Jüri Özel Ödülü’nü Kocaeli’nden A. Melek Zengin almaya hak kazandı. Bir elinde parmakları doğuştan olmayan Melek, karikatür çizmeye çok meraklı. Karikatür konusunda çok özel yeteneği olan Melek, Büyükşehir Belediyesi Karikatür Okulu’nda eğitim aldı. Karikatür konusunda merakı ve ilgisi olan Melek Zengin, yeteneğini geliştirmek ve daha iyi noktaya taşımak için azimle çalıştı ve iyi bir çizer olmak için eğitim aldı. Yaptığı karikatür çizimleriyle kendisini ifade eden Melek, Çocuk ve Dijital Bağımlılık konusunda çizdiği karikatürüyle jüri özel ödülünü kazandı.

 

ÖDÜL KAZANANLAR

Küçükler kategorisinde Kocaeli’nden B. İrem Arslan, H. Arda Türkkal, M. Melih Kazancı başarı ödülü aldı. Büyükler Kategorisinde Kocaeli’nden Gülçin Çalışkan, Rabia Türkkölesi başarı ödülü aldı. Kazakistan’dan Galym Boranbayev teşvik ödülü aldı. Endonezya’dan Jilet Kustana’ya 3.’lük ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Orhan Öztürk 2.’lik ödülü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran tarafından, Romanya’dan Doru Axınte 1.’lik ödülü Vali Hüseyin Aksoy tarafından verildi.

 

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Yarışmanın 1.’si 15 bin TL, 2.’si 10 bin TL, 3.’sü 5 bin TL ödül kazandı. Yarışmada 2 bin 500 TL teşvik ödülü, ayrıca 3 kişiye bin 500 TL başarı ödülü verildi. Yarışmada günümüz toplumunda çocuklardaki bilgisayar ve tabletlerde oyunlar, sosyal medya bağımlılığı gibi konulara dikkat çekmek, çocukları iletişimden ve birbiriyle oyun oynamak yerine asosyalleştirerek bağımlı hale getiren bir problem konusunda, farkındalık oluşturarak dikkatleri bu noktaya çekmek amaçlandı. 2. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında, "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" konusunda karikatüristler tarafından özgün kavramlar ve konuları zenginleştirici bir perspektifle işlenmiş karikatürler ödüllendirildi.

 

JÜRİ ÜYELERİ

Yarışmanın jüri üyeleri; Andrey Popov, Seyran Caferli, Saadet Demir Yalçın, Murat Yılmaz ve Ahmet Altay tarafından yapıldı. Dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör karikatüristlerin katıldığı yarışmada finale kalanlar jüri üyeleri tarafından belirlendi. 2. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında, "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" konusunda karikatüristler tarafından özgün kavramlar ve konuları zenginleştirici bir perspektifle işlenmiş karikatürler finale seçildi.