Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı öğrenciler, Avrupa'ya "su"yu öğretecek!

Darıca Anadolu Öğretmen Lisesi adına iki öğrenci ve bir öğretmen, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen çok ortaklı bir Avrupa Birliği Projesi Mavi Kurdele (Blue Ribbon) için Fransa’ya gitti.

Darıcalı öğrenciler, Avrupa'ya "su"yu öğretecek!
12 Mart 2013 - 09:39
 İngilizce öğretmeni Ayşe Atilla, 10-D sınıfI öğrencisi Deniz Doğa Demirci ve 10-A öğrencisi Bahar Turan’dan oluşan proje ekibi,  suyun insan hayatındaki yeri, suyun ticareti, su yolları ve su depoları ile ilgili proje çalışmalarını Avrupa ülkelerinden öğretmen ve öğrencilere sunum yapacak ve tartışacaklar. Toplantıya 7 ülke katılacak. 
 
BALKAYA: İKİ YILLIK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Darıca Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü İbrahim Balkaya “Projenin amacı suyun insan hayatındaki yeri, suyun ticareti, su yolları ve su depoları ile ilgili çalışmalar yapmaktır. Projede Litvanya, Fransa, Portekiz, Macaristan, İtalya, İspanya ve Türkiye’nin içinde bulunduğu yedi ülke yer alıyor. Darıca Anadolu Öğretmen Lisesi bu projede yirmi dört hareketlilik gerçekleştirmekle yükümlüdür. Bunların on ikisi öğretmen, on ikisi öğrenci hareketliliği olmak zorundadır.  İlk toplantı  11-15 Eylül tarihleri arasında Litvanya’da yapıldı. Darıca Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri de  bu  toplantıya katıldılar. İkinci toplantı 11-15 Mart tarihleri arasında Fransa’da yapılacaktır. Bu kapsamda, yapılan sınavlarda başarı sağlayan iki öğrencimiz ile bir öğretmenimiz Fransa’da bizi temsil edecek” dedi. 
İki yıllık olan projenin  ilk toplantısı ise Livtanya’da yapılmış, okul adına bu toplantılarda Ayşe Atilla, Ünal Çakır ve Elif Karakaya yer almıştı.