Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yardım elimizi uzatalım!

Kılık kıyafet yönetmeliğinin sil baştan değiştirilmesi gündemdeki yerini korurken, okullarda ki yoksul öğrenciler sosyal sorumluluk kapsamında tespit edilerek hayırseverler tarafından kıyafet yardımı yapılmalı.

Yardım elimizi uzatalım!
05 Aralık 2012 - 08:08
 Türkiye günlerdir Milli Eğitim’in kılık kıyafet yönetmeliğini tartışırken, gazetemiz sosyal bir projeyi hem eğitim camiasına hem de hayırseverlere öneriyor. Kılık kıyafetin okullarda serbest bırakılması tartışması bir yandan sürerken, bir çok kişi hayırseverlerin öğrencilere eğitime destek kampanyası çerçevesinde elbise yardımı yapmalarını istiyor. Ülkemizde onlarca insan yokluk yüzünden okuyamazken, kimisi de zor şartlar altında okurken Milli Eğitim bakanlığının kılık kıyafet yasasıyla gündeme gelmesi duyarlı insanları üzdü.
 
YOKSUL ÖĞRENCİLER TESPİT EDİLMELİ
Kıyafet serbestisinin yoksul aileleri ve öğrencileri zor duruma düşürme ihtimaline karşı, okul yöneticilerine ve Okul Aile Birliğine büyük görev düşüyor.  
Okul yöneticileri ve Okul Aile birlikleri yardıma muhtaç öğrencileri bularak tespit etmeli ve bu öğrencilere sponsor olunmalı.  Hayırsever vatandaşlara ve iş adamlarımız da elini taşın altına koymalı. Her bir yardıma muhtaç öğrenciyi bir sponsor okutabilir. Kendisi bursla okuyan ve belli mevkilere gelen vatandaşlarımız da başka öğrencilere yardımcı olmalı. 
Zira öğrencilerin araç ve gereçlerini bile almakta zorlandığı ve hatta azarlandığı ülkemizde bu tür kampanya ve destekler büyük önem taşıyor