Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca ADSM Diş Hekimleri sempozyumda buluştu

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli'de görev yapan diş hekimleri için ’’Diş Hekimliğinde Acil Müdahale’’ semineri düzenlendi.

Darıca ADSM Diş Hekimleri sempozyumda buluştu
23 Kasım 2016 - 11:36
Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Musa Yöney ve Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimlerinin de katıldığı sempozyum; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmet Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı'nın seminerin amacıyla ilgili bilgi paylaşımları ile başladı. İlk müdahalenin öneminin vurgulandığı seminer Welborn Luxury Hotel’de gerçekleşti. Seminerde acil gelişen vakalar sonucunda diş hekimlerinin izlemesi gereken yol, yapılması gereken işlemlerle ilgili bilgiler verildi. Seminer gün sonuna kadar devam etti.
Seminerde; Doç. Dr. Serkan Yılmaz ani kalp durmasında temel yaşam desteği, Uz. Dr. Tolga Uslu hava yolu yönetim, Uz. Dr. Asım Enes Özbek ileri kardiyek yaşam desteği, Yrd. Doç. Dr. Hatice Hoşgör diş çekimi komplikasyonları ve acil önlemler, Uz. Dr. Onur Karakayalı anafilatik şok, Uz. Dr. Yavuz Yiğit lokal anesteziklerin lokal ve sistemik komplikasyonları,  Doç. Dr. Serkan Yılmaz kanama kontrolü konularında bilgilendirmelerde bulundu.