Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Muhtarlar unutulmadı!

19 Ekim Muhtarlar Günü Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenen bir törenle kutlandı. İlçe protokolü ve siyasiler düzenlene programa yoğun ilgi gösterdi.

Darıca'da Muhtarlar unutulmadı!
20 Ekim 2017 - 09:27
Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programın ana protokolünü Darıca Kaymakam Vekili Hasan Gözen, Darıca Belediye Başkanvekili Hülya Kodek ve Darıca Muhtarlar Birliği Başkanı Aytun Er oluşturdu. Törene ayrıca Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Yönetim Kurulu, Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk ve Yönetim Kurulu, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Darıca Belediye Meclis Üyeleri, Darıca İdari Birim Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programın ev sahipliğini ise ilçe de faaliyetlerini sürdüren muhtarlar oldu.
Darıca Muhtarlar Birliği’nin çelengi Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından katılımcılar saygı duruşunu gerçekleştirdi ve İstiklaL Marşı’nı okudu. Daha sonra günün anlam ve konuşmasını yapmak üzere Birlik başkanı Aytun Er kürsüye geldi. Er konuşmasında, “Muhtarlar kimine göre halkın sorunlarını çözen kimine göre yan gelip yatan kişilerdir. Mevzuatla belirlenen görevlerimizi en iyi şekilde vatandaşa yansıtmak çabasındayız. Ama herkesin muhtarlıklara karşı bir bakış açısı olabiliyor. Muhtar muhtardır.” dedi. Er ayrıca konuşmasında muhatarlığın tanımı, görevleri hakkında da katılımcılara bilgi aktarımında bulundu.
Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenin sona ermesinin ardından Darıca Kaymakam Vekili Hasan Gözen ve diğer katılımcılar Piri Reis Mahalle Muhtarlığına giderek ikram ve çay eşliğinde sohbet yaptılar. Burada Birlik Başkanı Er, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve diğer muhtarlar Kaymakam Vekili Gözen’le güvenlik, asayiş, eğitim, turizm konuları üzerine bilgi alışverişinde bulundular.