Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Zabıtası denetimlere devam ediyor

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde faaliyet gösteren market, gayri sıhhi işyeri,internet cafe ve okul kantinlerinde denetim yaptı.

Darıca Zabıtası denetimlere devam ediyor
02 Kasım 2016 - 08:49
Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , “Zabıta ekiplerimiz tarafından vatandaşların daha sağlıklı, güvenli ve hijyenik gıda tüketmelerinin sağlanması için bölgemizde bulunan 17 adet  market, 102 adet gayrı sıhhi işyeri, 18 adet internet kafe   ile eğitim faaliyetlerinin sürdüğü okullarda 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle okul kantinleri ve çevresinde bulunan gıda satış yerlerinin denetimi yapılmıştır. Denetimlerde özellikle gıda malzemelerinin depolama alanlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edilirken, ayrıca çalışanların iş önlükleri, boneler ve genel temizlik şartlarına uyulup uyulmadığı da denetimlerden geçirilerek hijyenik şartlara uygun uymayan işyerlerine gerekli uyarılar yapılarak haklarında yasal işlem uygulanmıştır. ”denildi.
Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerde genel olarak işletmelerin kurallara uyduğu ancak bazı işletmelerde tespit edilen küçük aksaklıklar dolayısıyla gerekli cezai müeyyidelerin uygulandığı ifade edilerek bundan sonra da denetlemelerin periyodik olarak devam edileceği belirtildi.