Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaelili vekiller mecliste kapıştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesinin görüşülmesi, Kocaelili vekillerin kavgasına sahne oldu. Haydar Akar’ın çok sert ifadeler kullandığı genel kurulda Lütfü Türkkan, Fikri Işık’a yönelik, “Akıllı ol”, “Senin aklının 5 misli bende var” gibi cümleler kurdu.

Kocaelili vekiller mecliste kapıştı
19 Aralık 2014 - 18:50
 TBMM’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çok sert ifadelerle birbirlerine yüklendi. İlk olarak yaptığı konuşmada Kocaeli’den örnekler veren Türkkan, “Kocaeli sanayinin başkenti. Ama korkarım ki bu gidişle bu sıfatı yakın zamanda yok olacak. Kocaeli’ndeki sanayiciler kan ağlıyor. Bakın, Kocaeli’nde sanayinin nasıl kan ağladığını anlatmak istiyorum. 2011-2014 yılları arasında Kocaeli’nde üretim yapan 243 fabrika kapısına kilit vurdu” dedi.
 
FABRİKALAR KAPANDI
Sözlerini sürdüren Türkkan, “2011’de 97 tane, 2012’de 57 tane, 2013 yılında 89 fabrika kapandı Kocaeli’nde, Sayın Bakanın seçim bölgesinde, benim de seçim bölgemde. Bu ne demek? İstihdamın azalması demek. Bu ne demek? İnsanların işsiz kalması demek. Bu ne demek? Sanayi şehri Kocaeli’nde sanayinin erimesi demek.
 
Büyükşehir Belediyesinin 2005 yılında bazı sanayi kuruluşlarının bulunduğu bölgeleri imara açma kararı alması ve imara açılan alanlardaki sanayi kuruluşlarına da bulundukları yerleri terk etmeleri için on yıllık sürenin dolmasına da çok az bir zaman kaldı. 20 sanayi kuruluşu kapanacak. İleriki dönemde 200’e yakın fabrika daha yıkılmak isteniyor. Şu anda 20 fabrika için alınan yıkım kararının çerçevesinin genişletilerek diğer 200 sanayi kuruluşu hakkında da uygulanması durumunda Kocaeli’nde ciddi anlamda bir işsizlik yaşanacak” dedi.
 
ÇOK SERT ELEŞTİRİ
Türkkan, konuşmasında, 17 Aralık’la ilgili Işık’a yüklenirken, “Hisleri, malum çok kuvvetli olan Sanayi Bakanımız tarihe geçecek laflar etti. Bakan Beyin ifadesiyle söylüyorum, ‘Varsa ufak tefek hırsızlıkları falan filan onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyorlar’ diyor. Bakan Bey’in sarf ettiği bu sözleri oldukça manidar karşılıyorum” dedi. Buna tepki gösteren Işık, “Devamını da söyle; madem söyledin, devamını da oku” derken, Türkkan ise, “Sayın Bakana buradan sormak istiyorum: Ayakkabı kutularından çıkan paralar, evlerde insan boyu kasaların içinde bulunan dolarlar, ‘ufak tefek hırsızlık’ mıdır Sayın Bakan? Diyelim ki bu sizin ve hükümetiniz için ufak tefek hırsızlık, bu ufak tefek hırsızlıksa eğer, sizin büyük hırsızlık kavramınız nedir Sayın Bakan? Ne kadardır? Size göre hırsızlık hangi miktarda olursa büyük hırsızlık olur?” dedi.
 
FOTOĞRAF GÖSTERDİ
Bu sözlerin ardından tartışma büyürken Akar, “Ya da günah olmaz onlara göre?” dedi. Buna karşılık Işık, Haydar, ayıp ediyorsun, çok ayıp. Bu insani değil!” derken, Türkkan ise, “Sayın Bakan, sözlerinizi kınıyorum ve sizi önce Allah’a, sonra da halkımıza havale ediyorum” ifadelerini kullandı. Türkkan, Cengiz Topel Havaalanı’nın fotoğraflarını da gösterirken, Akar, “Şov yapıyorlar! İnekler otluyor orada” dedi. Türkkan ise, “Sahipsiz köpeklerin bırakıldığı yer. Belediyelerin sahipsiz köpekleri bıraktığı yer şu anda Cengiz Topel Havalimanı. Acınacak hâlde mostralık olarak Kartepe ilçemizde duruyor bu. Kapısında birkaç güvenlik görevlisi” dedi.
 
TRAMVAY KONUSU
Sözlerini sürdüren Türkkan, “Bu duruma çok fazla şaşırmamak lazım çünkü benzer bir durum daha var Kocaeli’nde. Nasıl havalimanı olup da yolcusu olmayan bir kentse, aynı şekilde tramvayı var ama tramvay hattı yok Kocaeli’nin. Bakın, size bir resim göstereceğim. Bu tramvay 30 Mart seçimlerinin öncesinde Kocaeli merkezine getirildi, konuldu” dedi. Akar ise, “Bakanın resmi olan tramvay var, onu koysaydın oraya” derken, Türkkan, “Bu tramvay da sergilendi. Sayın Bakan bilir, bu tramvayı Sayın Bakan getirtti. Şaka gibi değil mi? Yani Karadeniz fıkrası gibi, komedi filmi gibi. Sayın Bakan, Kocaeli’ne tramvayı getirdi ama Sayın Bakan içine de girdi, gördüğünüz gibi milletimize de el salladı içinden. Tramvayın içinden el sallayan bir Bakan var burada. Peki, ne oldu bu tramvaya? Öyle bir anlattılar ki zannedersiniz ki uzay mekiğiyle Kocaelilileri uzaya gönderecekler” dedi.
 
ŞOV YAPACAKLAR
Türkkan, tramvay tanıtım toplantısına da değinerek, “Büyükşehir Belediyesi açıklamış, ‘Ocak ayında ihale yapacağız, nisan ayında da kazmayı vuracağız.’ Yani seçim geliyor, bir tramvay şova daha hazırlanın Kocaelililer demiş. Yani seçimle ilgili yapılan bu meseleler Kocaelililerle dalga geçmek demektir. Kocaeliler bunu hak etmiyor Sayın Bakan. Şimdi de 2015 seçimlerinden önce seçim tanıtım projeleriyle ilgili bana da göndermişler. Tramvayı yemez. Siz tramvaydan önce ne yapın biliyor musunuz? Durağı olup da otobüs gitmeyen köylere otobüs gönderin, bırakın milleti tramvayla kandırmayı ya, otobüs gönderin. Köyde otobüs yok, insanlar yandaki köye yürümek zorunda kalıyor. Biraz beytülmalden eline çeksin bu insanlar. İnsanlara hizmet edin” dedi.
 
AKILLI OL IŞIK!
Daha sonra ise Türkkan’ın, “Sayın Bakan hırsızlığa ‘ufak tefek’ dedi, araziye ‘küçük’ dedi. Sayın Bakan, size bir şey beğendiremiyoruz ya, her şeyin büyüğünü istiyorsunuz” sözleri ise ortalığı karıştırdı. Buna karşılık Işık ise, “Ne söylediğimi anlamıyorsun ki” derken, Türkkan, “Anlamaz olur muyum ben, senin aklının 5 mislisi bende var. Aklınla kendini imtihan etme, sınıfta kalırsın. Senin gittiğin yolları 4 defa geri döndüm ben, haberin olsun. Akıllı ol” dedi.