Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hürriyet ve Aygün mecliste tartıştı!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in meclisteki konuşmasının ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ile gergin anlar yaşadı.

Hürriyet ve Aygün mecliste tartıştı!
09 Mart 2016 - 09:23
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, dün bütçe görüşmelerinde söz alarak konuşma yaptı. Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında olmasından bahsederek şunları söyledi:
 
400 MİLYON LİRARIN ÜZERİNDE FAİZ…
“Mahallî idarelere verilen önemin muhtarları sarayda toplamak olduğuna inanılan bizim ülkemizde belediyelerimizin yüzdükleri borç batakları da, maalesef, ortadadır. Birinciliği benim seçim bölgem olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kimseye kaptırmıyor maşallah. Türkiye’nin en borçlu, hatta sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’daki birçok belediye arasında en borçlu belediyesidir. Üstelik ne yazık ki Türkiye’de en çok kaynak aktarılan ama bir o kadar da borçlu olan bir belediyedir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Bakın, sadece bir rakam vereceğim, borcuna girmeyeceğim. Borcuna ilişkin yıllık ödediği faiz miktarı sadece 400 milyon liranın üzerindedir arkadaşlar. Borcun aslını varın siz düşünün artık.”
 
AYGÜN CEVAP VERDİ
Hürriyet, konuşmasını bir süre daha sürdürdükten sonra kürsüden indi. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’ yaptığı açıklamada  “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; biraz önce konuşmacı olan arkadaşımız Fatma Hanımı tabii tanıdık bu dönemde, kendisine de geçmiş olsun diyorum, geçmiş bir hadiseden dolayı. Ve aramıştım ama cevap vermediniz, mesaj atmıştık. Milletvekili arkadaşınıza bu kadar ulaşamıyorsanız seçmenlere nasıl ulaşıyorsunuz bilmiyorum” dedi. Bunun üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Ayıp ya! Hiç yakışmadı, hiç!” diyerek Aygün’e tepki gösterdi.
 
HÜRRİYET ÖZÜR BEKLEDİ
Bu sözlerin üzerine 2 dakika daha süre alan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti’li Aygün’e şöyle cevap verdi: “Konuların hepsine girmeyeceğim ama yaşadığım o kötü günlerle ilgili, Sayın Vekilimizin, bölge vekilimin söylediği şeyi gerçekten ayıpladığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü gerçekten zor günler geçirdik eşimle ve ailemle birlikte. Evladım gibi büyüttüğüm, evladım kadar çok sevdiğim canım kardeşim neredeyse eşimin ölümüne sebep oluyordu. 
Bugün mucize eseri benim eşim hayatta. İnşallah Allah size yaşatmasın, Allah düşmanıma yaşatmasın. Ama eğer, Allah korusun, sizin başınıza böyle bir şey gelseydi, eşiniz ölüm döşeğinde can çekişiyor olsaydı siz telefonlara mı bakardınız? 
Bir kere bunu sormak istiyorum size Sayın Vekilim.” Hürriyet’in bu sözleri üzerine AK Parti’li Aygün yine cevap vererek, “Ama sonradan dönebilirdiniz” dedi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de Aygün’e tepki göstererek, “Ayıbın da ötesi. Ayıbınla otur. Ayıp” diye konuştu.
 
HÜRRİYET: KINIYORUM
Konuşmasına devam eden CHP’li Hürriyet, “Kaldı ki birçok arkadaşıma dönemediğim için tek tek yazı gönderdim, teşekkür yazısı, mesajlara, her türlü, bütün vekillerime yazı gönderdim, teşekkür yazısı, yanımda yer aldıkları için, destek oldukları için. Size de mutlaka, makamınıza gelmiştir. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum. Ama bölge vekili olarak, özellikle büyüğüm olarak, abim olarak görüyorum sizi, neden böyle bir konuya girdiniz, anlamadım. İnsanların özeliyle ne olur uğraşmayın. Burada derdimiz ülke meselesi. Kentimizi daha ileriye götürmek ise, kenti konuşalım, ülkeyi konuşalım, birbirimizi eleştirelim ama özel hayatlara girmeyelim. Allah hiç kimseye, size de, düşmanıma da, Rabbim kimseye yaşatmasın. Ama böyle bir şeyi bir kere daha kınıyorum burada dile getirdiğiniz için” diyerek konuşmasını bitirdi. AK Parti’li Aygün ise bu konuşma üzerine, “Üzüldüyseniz özür dilerim” dedi.