Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Polat'ın yazısı federasyonu harekete geçirdi

Gazetemiz Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat’ın önceki gün köşesinde kaleme aldığı,’’ Vali, Kaymakam ve başkanlar yönetmeliğe uymuyor ‘’ başlıklı yazısının ardından türkiye Gazeteciler Federasyonu’nu harekete geçirdi. TGF, Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun, Polat’ın yazısını dikkate aldıklarını kaydederek Vali, Kaymakam ve belediyelerin konuyu dikkate alması gerektiğini söyledi

Polat'ın yazısı federasyonu harekete geçirdi
16 Şubat 2019 - 13:54

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre kahvehaneler ve umuma açık mekanların yerel gazete bulundurması gerektiğini belirterek, Vali, Kaymakam ve belediye yetkililerinin bu konuda gerekli kontrolleri yapmalarını istedi.

Altun, günlük gazetelerin kahvehanelerde okunmasını sağlamak amacıyla çıkarılan ve 10 Ağustos 2005 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri ve umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirildiğini ifade ederek, “İçişleri Bakanlığı'nın 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesiyle de söz konusu yönetmeliğin uygulanması ve yapılacak denetimlerde bu hususlara uyulup uyulmadığı kontrol edilmelidir. 1. sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık, ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 adet farklı günlük gazete; 2. sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 adet farklı günlük gazete; 3. sınıf kahvehanelerde 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet farklı günlük gazetenin, gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere bulundurulması gerekmekte. Ancak yönetmeliğe uyulmaması ve yeterli denetimlerin yapılmaması yönünde meslektaşlarımızdan da şikayetler almaktayız.”

 

Bir çay parasına bir yerel gazete

  

Bu genelgenin gazete ve kitap okuma oranının arttırılması amacıyla çıkarıldığını kaydeden Altun, halkımızın yerel gazete okumak suretiyle hem şehirlerinden haberdar olması hem de yerel gazetelere destek vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Bir yerel gazetenin, bir çay fiyatı ile aynı olduğunu vurgulayan Altun, yerel gazetelere sahip çıkmanın demokrasiye ve şehre sahip çıkmakla eşit olduğunu söyledi. Altun, bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde ilgili kurum yetkilileriyle de görüşeceklerini sözlerine ekledi.