Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yabancı öğretmenler, Yusuf Savaş İlkokulu'nda ağırlandı

Darıca Yusuf Savaş İlkokulu, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip bütçelendirilen ve şu anda yürütülen 3 Erasmus + okul ortaklıkları projesinden biri olan 4LIFE – Eğlenceli Şekilde Okuma ve Kaynaştırma adlı Erasmus + projesi faaliyetlerine başladı.

Yabancı öğretmenler, Yusuf Savaş İlkokulu'nda ağırlandı
27 Aralık 2019 - 10:13
Erasmus + projesi kapsamında ilk öğrenme ve öğretme faaliyeti, ortak ülkeler olan İspanya, Kuzey İrlanda, Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya’dan toplamda 11 öğretmenin katılımıyla Yusuf Savaş İlkokulu’nda gerçekleşti. Bir hafta süreyle Darıca’da ağırlanan 11 yabancı öğretmen Yusuf Savaş İlkokulu’nun hazırlamış olduğu program çerçevesinde okuma,okuduğunu anlama, yazma becerilerini geliştirmede ve okulda kaynaştırma ortamını sağlamada drama ve Buddy (küçük öğrencilerle büyük öğrencilerin eşleştirilerek aktiviteler yapması) metotlarını kullanmayı atölye çalışmalarıyla öğrendiler. Ayrıca geleneksel hikayelerin canlandırıldığı , kültürümüzün müzikalinin sunulduğu, öğrencilerin katılımcı Avrupa ülkelerinin dillerini öğrendiği ve geleneksel kukla gösterilerini izledikleri etkinlikler bir haftalık programa dahil edildi.



Bu proje kapsamında Yusuf Savaş İlkokulu ve diğer proje ortakları iki yıl boyunca kullanacakları drama, arkadaş eşleştirme, oyun, müzik, doğada öğrenme, sanat,yaratıcılık, masal anlatma, teknoloji ve işbirlikli öğrenme gibi metotları kullanarak okuma,okuduğunu anlama ve yazma becerilerini geliştirmeyi ve okulda kaynaştırmayı artırmayı amaçlanıyor. İki yıl boyunca yurtdışı eğitim faaliyetlerine katılacak Yusuf Savaş İlkokulu öğretmenleri proje konusu kapsamında becerilerini geliştirecek ve öğrendikleri becerileri diğer öğretmenlerle paylaşacak ve öğrencilerle uygulayacaklar. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un Yusuf Savaş İlkokulu’na yaptığı ziyaretle sonlanan bir hafta süreli öğrenme ve öğretme etkinliği ziyaretçi öğretmenlerin memnuniyetiyle tamamlandı.