Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir'in eğitim teknolojileri takdir gördü

İntel’in düzenlediği Eğitim Zirvesi’nde eğitim ve teknolojinin fikir önderleri bir araya geldi.

 Büyükşehir'in eğitim teknolojileri takdir gördü
08 Aralık 2014 - 08:35
Gençlerin ve yetişkinlerin eğitimine katkıda bulunacak en iyi yöntemlerin paylaşılabilmesine olanak tanıma ve farklı kültürleri eğitim yoluyla bütünleştirme amacıyla, Intel’in 10 yıldır Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde düzenlediği Intel Eğitim Zirvesi bu sene ilk defa Türkiye’de gerçekleştirildi. Zirveye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Danışmanı Ömer Polat katıldı. Başkan danışmanı Ömer Polat’ın, Büyükşehir Belediyesinin eğitim teknolojileri konusunda yaptığı hizmetlerle ilgili sunumu ilgi gördü.
 
UYGULAMALARIMIZ ÖRNEK OLUYOR
“Kültürlerin Eğitim ile Yakınlaşması” temasıyla düzenlenen zirvede eğitim alanındaki güncel eğilimler, teknolojik, pedagojik açıdan ele alındığı zirvede konuşan Başkan Danışmanı Ömer Polat “2004’ten bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi model bir kent olma özelliğin taşıyor. Yaptığımız uygulamalar Türkiye’ye örnek oluyor. Bu yıl dahil olmak üzere 6 yıldır 6’ıncı sınıf öğrencilerimiz 160 bin bilgisayar verildi. Her çocuğa bir bilgisayar prensibi ile hedefimiz tüm çocukları bilişim teknolojileri ile tanıştırıyoruz. Bu proje ile gelecek nesillerimizi dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilecek seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımızı bilgisayarla buluştururken Milli Eğitim bakanlığı’nın Fatih Projesi’ne de altyapı oluşturduk. Bilgisayar edinme imkanı olmayan yetenekli çocuklarımızın projemiz sayesinde bilgisayara kavuştu” dedi.
 
KLASİK BELEDİYECİLİĞİN DIŞINA ÇIKTIK
Dağıtılan bilgisayarların öğrenci-öğretmen entegrasyonuyla daha başarılı ve verimli bir şekilde kullanıldığını Başkan Danışmanı Polat, bilişimin eğitimle birlikte kullanmanın öğretildiğini vurguladı. Başkan Danışmanı Polat “ Bilgisayarların dağıtımında öğrenci, veli ve okullara hiçbir yük bindirmiyoruz. Projenin finansmanı tamamen Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak geleceğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. Dünyadaki sıkıntıların ana kaynağı cehalettir. Cehaleti yenmenin en iyi yolu da bilim ve teknolojidir. Bilinçli teknoloji kullanımı kişiye en iyi noktalara getirir” şeklinde konuştu.
30’DAN FAZLA ÜLKE KATILDI
Intel Eğitim Zirvesi’nde; Intel’in yüksek eğitim teknolojileri, eğitim ve teknolojinin entegrasyonunu teşvik etmek amacıyla yapılan çalışmalar ile Türkiye ve bölgede uygulanan devrim niteliğindeki eğitim teknolojileri değerlendirildi. Zirve 30’dan fazla ülkeden katılımcıyla düzenlendi. Zirvede Intel Başkan Yardımcısı John Davies ana konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem, Intel Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Guenther Juenger, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da konuk olarak katıldı.